Skybar na 21. piętrze w Crowne Plaza zaczyna działalność

Udostępnij artykuł
Po miesiącach lockdownu, 15 maja br. na warszawską mapę powrócił The Roof. Skybar zaczyna swoją działalność od otwarcia tarasu z widokiem na panoramę Warszawy.

The Roof  to miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza ® Warsaw i Holiday Inn Express® Warsaw – The HUB. Od najbliższej soboty będzie otwarty dla wszystkich gości. Na początek, zgodnie z obecnymi obostrzeniami, z niezwykłej oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z widokiem na panoramę Warszawy.

W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender – Kamil Markiewicz.

Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów – zaznacza. Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola – dodaje. „Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych! – wspomina bartender. Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, koniecznie z dodatkiem malin i liści bazylii.

W karcie The Roof nie mogło zabraknąć oferty kulinarnej. Powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka.

Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od najbliższej soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni – dodaje.

W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.

ŚWIAT HOTELI – KWIECIEŃ 2020
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 14.05.2021
Aktualizacja: 17.05.2021