Sofitel zaprasza na wspólne świętowanie winobrania

W trakcie 10. edycji Sofitel Wine Days goście będą mieli okazję rozsmakować się w winach rodem z Francji i Hiszpanii. Poznają też ekskluzywne dania przygotowane pod okiem najlepszych szefów kuchni. Hotele Sofitel w Sopocie i Warszawie zapraszają gości spragnionych przygody we francuskim stylu na wydarzenia w ramach Sofitel Wine Days do 31 października.

Sofitel, jako marka luksusowych francuskich hoteli, pragnie dzielić się wrażeniami płynącymi z delektowania się pierwszorzędnymi winami i towarzyszącymi im potrawami. Już po raz 10. zaprasza na Sofitel Wine Days, celebrowane na całym świecie w hotelach Sofitel, cykliczne święto francuskiej kultury wina. Wydarzenie skierowane jest do każdego, kto pragnie doświadczyć wykwintności, elegancji i szyku we francuskim stylu. W hotelach w Sopocie i Warszawie na gości czekają spotkania z sommelierami, degustacje i muzyka na żywo. Osoby, którym wina szczególnie przypadną do gustu, mogą liczyć na rabaty. Celebracja Sofitel Wine Days potrwa do 31 października 2021 roku.

Sofitel Grand Sopot – kultura i tradycja w nadmorskim klimacie

Ten wytworny hotel ze 100-letnią historią gwarantuje wyjątkowe doświadczenia związane z odpoczynkiem i doskonałą kuchnią. Obok prywatnej plaży, ogrodu i widoku na najdłuższe w Europie drewniane molo, teraz proponuje udział w celebracji francuskiej kultury wina. Odbywające się w ramach Sofitel Wine Days degustacje dostarczą gościom niezapomnianych wrażeń kulinarnych. Uświetni je wybór doskonałych serów z Francji i Polski, starannie wyselekcjonowanych tak, by dopełniły bukiet trunków. Znakomici barmani zaserwują cechujące się wyjątkowym smakiem koktajle na bazie win. Całość wzbogaci muzyka na żywo.

ŚWIAT HOTELI – CZERWIEC-LIPIEC 2021
>> KLIKNIJ, ABY ZAPOZNAĆ SIĘ Z PEŁNYM WYDANIEM <<
Sofitel Warsaw Victoria

Hotel zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielki, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego. W trakcie Sofitel Wine Days, kulinarnym centrum stolicy we francuskim klimacie staje się La Brasserie Moderne, hotelowa restauracja. To w niej można rozmiłować się w winach pochodzących z najlepszych hiszpańskich winnic. O podniebienie zadba Szef kuchni Maciej Majewski, zachęcając do spróbowania pâté z kurzych wątróbek, piersi z kaczki z komosą ryżową i szpinakiem, czy tarty czekoladowej, które zaserwuje podczas wyjątkowej kolacji w dn. 23 września o godz. 19. Dodatkowo barmani zaproponują autorskie koktajle, których podstawę stanowią wina.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.