Szef dla Młodych Talentów zaprasza na „Wiosenne gotowanie z Cezarym Powałą”

Udostępnij artykuł
Już od 19 kwietnia miłośnicy sezonowych wiosennych smaków będą mogli skorzystać z nowych kulinarnych inspiracji przygotowanych przez Makro Polska. Po szczegóły zapraszamy na profil na Facebooku i stronę internetową programu Szef dla Młodych Talentów.

Szef dla Młodych Talentów to prowadzony od kilku lat program Makro Polska adresowany do uczniów szkół gastronomicznych, ale nie tylko. Kulinarne pomysły, receptury, ciekawostki i historie znajdą tam wszyscy miłośnicy dobrego gotowania. Wraz z nadejściem wiosny oraz sezony na nowalijki rusza nowy cykl kulinarny – „Wiosenne gotowanie”.

Ze względu na sytuację epidemiczną w kraju, Szef dla Młodych Talentów od wiosny 2020 r. zdecydowanie postawił na aktywność w Internecie. Dzięki temu uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych otrzymali ciekawe uzupełnienie zajęć realizowanych w formule nauki zdalnej. Udało się także zachęcić do śledzenia profilu „Szefa” na Facebooku wiele nowych osób niezwiązanych z „gastronomikami”, ale po prostu lubiących gotować. Średni zasięg postów to około 50 tys. fanów. W kuchennych wyzwaniach szefów kuchni aktywny udział brało nawet ponad 100 młodych adeptów gotowania. Dziś ten jeden z kluczowych programów Makro proponuje serię wirtualnych cyklów kulinarnych. Dzięki nim fani rozwijają swoją wiedzę i umiejętności.

Tuż przed Wielkanocą zakończył się projekt „Inspirujemy on-line”. Trenerzy Akademii Inspiracji Makro przygotowali serię kulinarnych porad i konkursów o kuchni polskiej i międzynarodowej. Wraz z nadejściem wiosny Szef dla Młodych Talentów nie zwalnia tempa: 19 kwietnia rozpocznie się „Wiosenne gotowanie z Cezarym Powałą”, szefem kuchni studia kuchennego Makro w hali nr 1 w Warszawie. Przez dwa miesiące, niemal do końca czerwca, na profilu „Szefa” znaleźć będzie można przepisy i porady związane z sezonowym gotowaniem. Dużo będzie nowalijek, wiosennych owoców, wegetariańskich i wegańskich receptur. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy domowego grillowania i wędzenia. A na uczniów szkół gastronomicznych czekać będą specjalnie przygotowane przez Cezarego Powałę konkursy z nagrodami w formie kulinarnych wyzwań. Tej wiosny warto zawsze być z Szefem dla Młodych Talentów.

Po więcej informacji zapraszamy na profil na Facebooku: www.facebook.com/szefdlamlodychtalentow.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.04.2021
Aktualizacja: 13.04.2021