Zawsze jesteśmy w stanie przyrządzić ulubione danie wegetariańskie lub wegańskie dla gościa na jego specjalne zamówienie. Oczywiście jeśli posiadamy w magazynie odpowiednie produkty, z których takie danie miałoby być przygotowane – mówi Andrzej Bryk, szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel.

Renaissance Warsaw Airport Hotel to wyjątkowe miejsce, ponieważ większość gości w nim mieszkających korzysta z podróży lotniczej. Pomimo tego powszechnego już środka transportu na miarę XXI wieku, goście różnie znoszą komfort lotu samolotem. Ważnym aspektem dla nich jest dieta żywieniowa tuż przed wylotem. W naszej restauracji Challenge 32’ dbamy o to, aby nasi goście mogli znaleźć dla siebie odpowiednie posiłki w zależności od stosowanej diety. W naszej restauracji odwiedzają nas goście którzy, deklarują zarówno dietę wegetariańską, jak i wegańską. Jako zespół kulinarny, jesteśmy gotowi, aby sprostać takim potrzebom. W menu restauracji oraz w room service posiadamy dania zarówno wegetariańskie, jak i wegańskie, dostępne o każdej porze dnia lub nocy. Przykładem może być wegańskie sushi z warzyw i papieru ryżowego, burger wegetariański czy „stek” z bakłażana z wegańskim sosem demi-glace. Widzimy jednak, że wegetarianie i weganie są nadal w mniejszości, biorąc pod uwagę wszystkich klientów, których obsługujemy. Dostępnych dań wegetariańskich i wegańskich w naszym menu jest kilka, ponieważ stosujemy zasadę przygotowywania posiłków jedynie ze świeżych produktów.
ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Natomiast, zawsze jesteśmy w stanie przyrządzić ulubione danie wegetariańskie lub wegańskie dla gościa na jego specjalne zamówienie (pod warunkiem, że posiadamy w magazynie odpowiednie produkty, z których takie danie miałoby być przygotowane). Jest to bardzo ważne z perspektywy osoby zasiadającej w fotelu samolotu, który zabierze ją w długą podróż. Gościom zależy na tym, aby przygotowano im danie ze „znajomych” produktów, po którym mają pewność, że organizm nie zareaguje w sposób niepożądany.
Dla tak zwanych „Globtroterów” przestworzy, którzy poszukują nowości kulinarnych w karcie menu, mamy dania, które są smaczne, zdrowe i podane w nowoczesnej aranżacji. Często również zdarza się, że goście, którzy przygotowują kompleksową ofertę eventu w plenerze, pytają o dostępność dań wegetariańskich, wegańskich lub z uwzględnieniem innej diety. Wszelkie tego typu prośby, realizujemy w taki sposób, aby wszyscy goście byli zadowoleni i szczęśliwi po zjedzeniu posiłku w wyjątkowym wnętrzu warszawskiego hotelu Renaissance Warsaw Airport. To jest właśnie pięciogwiazdkowy serwis, jaki świadczymy naszym gościom. Serdecznie zapraszamy do restauracji Challenge 32’, aby zapoznać się z naszą ofertą kulinarną w wegetariańskiej i wegańskiej odsłonie.


© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.