Szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel o ofercie wege

Udostępnij artykuł
Zawsze jesteśmy w stanie przyrządzić ulubione danie wegetariańskie lub wegań­skie dla gościa na jego specjalne zamówienie. Oczywiście jeśli posiadamy w magazynie od­powiednie produkty, z których takie danie miałoby być przygo­towane – mówi Andrzej Bryk, szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel.

Renaissance Warsaw Air­port Hotel to wyjątkowe miejsce, ponieważ więk­szość gości w nim mieszkających korzysta z podróży lotniczej. Pomimo tego powszechnego już środka transportu na miarę XXI wieku, goście różnie znoszą komfort lotu samolotem. Waż­nym aspektem dla nich jest dieta żywieniowa tuż przed wylotem. W naszej restauracji Challen­ge 32’ dbamy o to, aby nasi go­ście mogli znaleźć dla siebie od­powiednie posiłki w zależności od stosowanej diety. W naszej restauracji odwie­dzają nas goście którzy, deklarują zarówno dietę wegetariańską, jak i wegańską. Jako zespół kulinar­ny, jesteśmy gotowi, aby spro­stać takim potrzebom. W menu restauracji oraz w room service posiadamy dania zarówno we­getariańskie, jak i wegańskie, do­stępne o każdej porze dnia lub nocy. Przykładem może być we­gańskie sushi z warzyw i papieru ryżowego, burger wegetariański czy „stek” z bakłażana z wegań­skim sosem demi-glace. Widzimy jednak, że wegetarianie i weganie są nadal w mniejszości, biorąc pod uwagę wszystkich klientów, których obsługujemy. Dostęp­nych dań wegetariańskich i we­gańskich w naszym menu jest kilka, ponieważ stosujemy zasadę przygotowywania posiłków jedy­nie ze świeżych produktów.

ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Natomiast, zawsze jesteśmy w stanie przyrządzić ulubione danie wegetariańskie lub wegań­skie dla gościa na jego specjalne zamówienie (pod warunkiem, że posiadamy w magazynie od­powiednie produkty, z których takie danie miałoby być przygo­towane). Jest to bardzo ważne z perspektywy osoby zasiadającej w fotelu samolotu, który zabierze ją w długą podróż. Gościom zale­ży na tym, aby przygotowano im danie ze „znajomych” produktów, po którym mają pewność, że or­ganizm nie zareaguje w sposób niepożądany.

Dla tak zwanych „Globtrote­rów” przestworzy, którzy poszu­kują nowości kulinarnych w kar­cie menu, mamy dania, które są smaczne, zdrowe i podane w nowoczesnej aranżacji. Często również zdarza się, że goście, któ­rzy przygotowują kompleksową ofertę eventu w plenerze, pytają o dostępność dań wegetariań­skich, wegańskich lub z uwzględ­nieniem innej diety. Wszelkie tego typu prośby, realizujemy w taki sposób, aby wszyscy go­ście byli zadowoleni i szczęśliwi po zjedzeniu posiłku w wyjątko­wym wnętrzu warszawskiego ho­telu Renaissance Warsaw Airport. To jest właśnie pięciogwiazdkowy serwis, jaki świadczymy naszym gościom. Serdecznie zapraszamy do restauracji Challenge 32’, aby zapoznać się z naszą ofertą kuli­narną w wegetariańskiej i wegań­skiej odsłonie.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 10.11.2021
Aktualizacja: 10.11.2021