Tapas Bar Sobremesa z nową lokalizacją

Udostępnij artykuł
Już pod koniec 2020 roku, marka zaprosi na wyjątkową hiszpańską kuchnię, idealną dla tych, którzy kochają gorące, południowe klimaty, do Browarów Warszawskich.

W Sobremesie, przy wyśmienitym winie i niezwykłych daniach tapas – niewielkich przekąskach znanych z hiszpańskich barów – łatwo można odnaleźć radość ze spotkania i rozmowy z bliskimi. Możliwość próbowania wielu małych potraw zamiast jednego głównego dania, pyszne hiszpańskie wina, sangrie, biesiadowanie i wspólne rozmowy z bliskimi są tym, co kochamy i chcemy upowszechniać– mówią Anna Manowska i Katarzyna  Tracey, właścicielki Tapas Bar Sobremesa.

Z miłości do jedzenia

Obie panie przygodę z gastronomią zaczynały od Bistro Prosta Historia, mieszczącego się w sercu klimatycznej Saskiej Kępy. Była to pierwsza warszawska burgerownia Gourmet, która po 10 latach wciąż cieszy się dużym zainteresowaniem. Ponad trzy lata temu – z fascynacji Hiszpanią – powstała pierwsza Sobremesa w Hali Koszyki. Wyjątkowy klimat tego znanego konceptu właścicielki chcą odtworzyć w Browarach Warszawskich.

Nasza praca jest naszą pasją, co według nas  jest kluczowe dla odniesienia sukcesu. Ponadto niezbędna jest oczywiście znajomość trendów, wyczucie, konsekwencja, ciągłe udoskonalanie oferty, codzienna obecność, „doglądanie” biznesu, dbanie o relacje z gośćmi i pracownikami oraz wsłuchiwanie się w potrzeby klientów – mówią Anna Manowska i Katarzyna  Tracey – właścicielki Tapas Bar Sobremesa

Trochę słońca w centrum Warszawy

Hiszpania to kraj wyjątkowy, nie tylko ze względu na klimat. Jego kuchnia, dzięki bliskości morza i oceanu, skoncentrowana jest na rybach i owocach morza. Ponadto wizytówką Hiszpanii są wyjątkowe wina. Specyficzna jest również sama kultura jedzenia – wspólne biesiadowanie przy stole, długie rozmowy i dobra zabawa. Celebrowanie życia, nawiązywanie i podtrzymywanie więzi. Z pewnością nie zabraknie tego także w Sobremesie  w Browarach Warszawskich.

Na pewno będzie pysznie – o to zadba nasz szef kuchni – Łukasz Kaniecki. To najbardziej utytułowany szef tradycyjnej kuchni hiszpańskiej w Polsce, dwukrotnie wyróżniony czapką Gault Millau,  a także Złotym Widelcem. W Browarach Warszawskich, będziemy miały wspaniały bar z ogromnym wyborem win i autorskich koktajli, stworzonych przez naszego niezwykle kreatywnego szefa baru. Chcemy, aby klimat był magiczny.  Naszą ofertę wzbogacimy muzyką na żywo, pokazami live cooking i innymi niespodziankami. Szczegóły dotyczące wystroju są na razie ściśle chronionym sekretem, ale współpracujemy od zawsze z tą sama dekoratorką, więc na pewno będzie wyjątkowo – mówią Anna Manowska i Katarzyna  Tracey – właścicielki Tapas Bar Sobremesa.

Wyjątkowa kuchnia w wyjątkowej dzielnicy

Restauracja Sobremesa znajdować się będzie w Browarach Warszawskich na poziomie piwnic. W sumie zajmie ponad 250 metrów kwadratowych. Latem zaprosi swoich gości do klimatycznego ogródka w samym sercu Piwnic dawnej Leżakowni.

Różnorodność jest motywem przewodnim naszych wyborów w komponowaniu oferty Dzielnicy Spotkań i Smaków. Gorąca kuchnia adriatycka, tradycyjne smaki Galicji, europejski styl czy finezja deserów to pierwsze fragmenty tej mozaiki.  Odsłaniamy kolejne. Sobremesa będzie pierwiastkiem hiszpańskiego temperamentu i polskiej wrażliwość. Jestem pewien, że ta restauracja przyciągnie wielu gości, którzy przyjdą tu skuszeni pysznym jedzeniem i niezobowiązującą atmosferą.

Marcin Szlufik, Senior Leasing Manager w Echo Investment.Hiszpański tapas bar idealnie wpisze się w DNA Browarów Warszawskich – jednego z najbardziej wyrazistych miejsc w stolicy, które będzie tętnić życiem przez całą dobę, siedem dni w tygodniu.

Obie jesteśmy rodowitymi warszawiankami, kochającymi swoje miasto. Ogromnie cieszą nas projekty, które przywracają Warszawie jej urodę. Rewitalizacja Browarów, zaprojektowana z szacunkiem dla historii, a jednocześnie wprowadzająca nowego „ducha” i energię do tej części Warszawy, od razu przypadła nam do gustu. Nasz koncept, idealnie wpisuje się w klimat zabytkowych piwnic, które wraz z pozostałą zabudową Browarów utworzą gastronomiczne centrum dla pracowników biur i okolicznych mieszkańców, w naszym odczuciu brakującego w tej części miasta – mówią Anna Manowska i Katarzyna  Tracey, właścicielki Tapas Bar Sobremesa.

Otwarcie restauracji Tapas Bar Sobremesa zaplanowane jest na koniec 2020 roku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.02.2020
Aktualizacja: 07.02.2020