Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® tradycyjnie w listopadzie

Udostępnij artykuł
Po dłuższej przerwie ponownie spotkamy się w EXPO Kraków na Targach HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO®. Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską odbędzie się w terminie 3-5 listopada br. W trakcie nowej odsłony targów nie zabraknie tematów związanych z aktualnymi wyzwaniami, ciekawych rozwiązań na prowadzenie biznesu, a przede wszystkim rozmów na żywo.

Przed uczestnikami wartościowy program szkoleniowo-warsztatowy oraz możliwość spotkania ze znakomitymi szefami kuchni i ekspertami. Będzie to okazja do wymiany doświadczeń i spojrzenia na branżę HoReCa z innej perspektywy, po zmianach, które nastąpiły w 2020 roku.

Nowe strefy targowe

W ostatnich kilkunastu miesiącach firmy musiały stawić czoła nowym wyzwaniom: automatyzacji, digitalizacji, a także zagwarantowaniu bezpieczeństwa pracownikom w dobie pandemii. Bardzo istotne stało się skoncentrowanie i umacnianie biznesu na lokalnym rynku oraz jego rozwijanie w oparciu o regionalne zasoby. Dlatego podczas 28. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 19. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 18. Międzynarodowych Targów Wina w Krakowie ENOEXPO® organizatorzy zapraszają do stref: rozwiązań IT w tym e-commerce, safety trends, produktów regionalnych, polskiego wina oraz polskich alkoholi rzemieślniczych.

Targi Wina ENOEXPO®

Tradycyjnie równolegle z Targami HORECA®/GASTROFOOD odbędą się Targi Wina ENOEXPO®. Dzięki połączeniu obu wydarzeń producenci i importerzy wina mają doskonałą okazję, by zaprezentować ofertę odbiorcom z sektora HoReCa i handlu. Największą część targowej ekspozycji stanowić będą wina. Podczas tej edycji zaprezentują się także producenci cydrów i alkoholi rzemieślniczych. Targi będą gościć przedstawicieli z wielu krajów. Obok silnych reprezentacji narodowych m.in. z Czech, Gruzji, Portugalii, Słowenii, Węgier czy Kosowa nie zabraknie strefy z polskimi winami. Wśród nowości pojawią się polskie destylaty. Będzie można spotkać się z producentami na stoiskach oraz wziąć udział w dodatkowych warsztatach na temat polskich alkoholi rzemieślniczych. Przez trzy dni targów odbywać się będą degustacje win hiszpańskich, niemieckich, portugalskich, czeskich, węgierskich oraz słoweńskich. Ponadto codziennie można się spodziewać seminariów poświęconych nowościom w portfoliach importerów oraz literaturze winiarskiej.

Specjalne wydarzenia

Na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które ułatwią optymalne prowadzenie biznesu hotelarskiego czy gastronomicznego. Będzie można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni, a także podziwiać zmagania kucharzy w eliminacjach do najbardziej prestiżowego międzynarodowego konkursu gastronomicznego. Kolejna polska selekcja Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się 4 listopada na Targach HORECA®.

Nie mieliśmy żadnych wątpliwości, aby ponownie gościć Bocuse d’Or Poland w naszych progach. Tej rangi wydarzenie zawsze jest magnesem do promocji targów, polskiej sceny kulinarnej i krakowskiej gastronomii. Cieszymy się bardzo, że to wielkie kulinarne widowisko odbędzie się podczas tegorocznych Targów HORECA®, dziękujemy za zaufanie zarządu i szefów kuchni Bocuse d’Or Poland. Zrobimy wszystko, żeby to było niezapomniane show również w tym roku – zapowiada Grażyna Grabowska prezes zarządu Targi w Krakowie.

Spotkania brokerskie na targach

Formuła spotkań brokerskich to efektywny, tani i wygodny sposób na poznanie wielu potencjalnych partnerów biznesowych w jednym miejscu i czasie. W związku z tym Targi HORECA® połączyły siły z Centrum Transferu Technologii Politechniki Krakowskiej by móc zaproponować uczestnikom targów dodatkowy bonus w postaci udziału w międzynarodowych spotkaniach handlowych. Ze względu na obostrzenia w różnych krajach odbędą się one w formie hybrydowej – online (3-16.11.2021) oraz na miejscu w EXPO Kraków w czasie targów (3-5.11.2021). Spotkania B2B są kierowane do przedstawicieli branż: spożywczej, winiarskiej, HoReCa, cukierniczej. Firmy zainteresowane udziałem mają możliwość zarejestrowania swoich profili i umawiania się poprzez specjalną platformę internetową. Co istotne matchmaking biznesowy jest darmowy, a uczestnicy mogą liczyć na pomoc na każdym etapie współpracy. Więcej na temat tego projektu można znaleźć pod adresem: https://horeca-gastrofood-enoexpo-2021.b2match.io/.

Wstęp na Targi HORECA®/GASTROFOOD/ ENOEXPO® 2021 jest bezpłatny. Natomiast ze względu na restrykcje pandemiczne obowiązuje rejestracja gości, której należy dokonać na stronach www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.10.2021
Aktualizacja: 02.11.2021