Top 5 deserów na Restaurant Week

Sushi na słodko, brownie z białej czekolady z czarnymi lodami kokosowymi, a może śliwka węgierka z kasztanowo-imbirowym musem – to tylko kilka z blisko 600 deserów, których można skosztować podczas trwającego Restaurant Week Rezerwacje trwają w aplikacji (app.rclb.pl) i na RestaurantWeek.pl.

Specjalnie na festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59zł, na wszystkich gości czeka trzydaniowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą zaskoczyć gości.

Lody miso z karmelem limonkowym i kaffirem – Niepospolita – Lublin

Lody z miso z kropkami kandyzowanej skórki z pomarańczy, krem kokosowy, karmel limonkowy z kaffirem, ciasto cygaretkowe, melon, chrust z gorzkiej czekolady i migdałów, ziemia z gorzkiej czekolady.

Waniliowa pana cotta z karmelizowaną dynią The Garden Grille & Bar – Rzeszów

Waniliowa pana cotta z karmelizowaną dynią, popcornem, paloną czekoladą i sosem miodowo-cytrynowym.

Brownie z białej czekolady z czarnymi lodami kokosowymi Va Banque – Szczecin

„Brownie” z białej czekolady, czarne lody kokosowe, frużelina z ananasa, cytryny i ciemnego rumu, żel malinowy.

Śliwka węgierka z musem z kasztanów i imbiru Słodki Słony Familia – Warszawa

Śliwka węgierka w gorzkiej czekoladzie, mus z kasztanów i imbiru, kultowa kruszonka ze Słodki Słony.

Sushi na słodko Wrocław – Fatboy sushi Kiełczowska

Strawberry roll z truskawkami, mascarpone, czekoladą oraz sosem marakuja.

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji app.rclb.pl oraz na stronie RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.