Uber Eats dostępny w kolejnych miastach

Udostępnij artykuł
Od ubiegłego czwartku z usług dostępnych na platformie mogą skorzystać restauratorzy oraz mieszkańcy Olsztyna. Od 21 kwietnia aplikacja działa także w Częstochowie.  

Dzięki dwóm, nowym miastom do szerokiego grona restauracji, oferujących dania z różnych kuchni świata, dołączyło kolejnych 50 lokali. Wśród kulinarnych propozycji znajdują się m.in. specjały tradycyjnej kuchni polskiej, a także z regionów Ameryki Płn., Japonii czy Włoch.

Uber Eats m.in. zniósł opłatę aktywacyjną dla nowo dołączających restauracji, wprowadził możliwość rozliczania płatności dziennie, wprowadził opcję Pick Up – możliwości odbioru osobistego dla wszystkich restauracji, bez pobierania dodatkowej prowizji, a także dostawę bezkontaktową, która pozwala kurierom na pozostawianie zamówienia pod drzwiami lub w wyznaczonym miejscu, dla zwiększenia bezpieczeństwa.

Trzy kroki do skorzystania ze zniżki

Na start firma przygotowała specjalne zniżki dla nowych użytkowników. Jak skorzystać z kodów promocyjnych? Pierwszym krokiem, by wypróbować specjalną zniżkę o wartości 15 zł na każde z  trzech pierwszych zamówień, jest zainstalowanie na swoim smartfonie aplikacji Uber Eats. Drugi krok to wpisanie w zakładce „Promocje” kodu promocyjnego: ZAMAWIAJ w Częstochowie lub OLSZTYN w Olsztynie. Trzeci, to wyszukanie na liście dostępnych restauracji i zamówienie dania. Kody promocyjne obowiązują do 15.06.2020 r.

Aplikacja Uber Eats jest dostępna na Google Play, App Store oraz za pośrednictwem ubereats.com.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 22.04.2020
Aktualizacja: 22.04.2020