Pizzeria po raz pierwszy otworzyła drzwi dla gości w ubiegłym tygodniu. Punkt dołączył do bogatej oferty gastronomicznej Saskiej Kępy i znajduje się przy ul. Francuskiej 31. Pezzo powstało w miejscu po kultowej kawiarni Sax, w której czas spędzała m.in. Agnieszka Osiecka.
Nasza pizza to nowoczesne wydanie pizzy neapolitańskiej w postaci „Canotto” (duże wyrośnięte ranty, puste w środku). Canotto, to nowa moda w Neapolu. Klasyka została już przerobiona na wiele sposobów. Dlatego Włosi w poszukiwaniu nowych wyzwań, zaczęli dolewać do ciasta coraz więcej wody oraz stosować inne metody fermentacji ciasta. Dzięki czemu uzyskali duże, napompowane brzegi o strukturze „chmurki” – wyjaśniają twórcy Pezzo.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.