Weekend w indyjskim stylu w Placu Unii

Udostępnij artykuł
Już w najbliższy weekend, 28-29 września odbędzie się wydarzenie poświęcone kulturze indyjskiej. Uczestnicy spotkania będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach live cooking z Tapim, znanym wirtuozem indyjskich smaków, zobaczyć zmagania uczestników w turnieju Carrom lub zatańczyć w rytmie Bollywood.
Orientalne smaki na wyciągniecie ręki

Jedną z ciekawszych propozycji organizatorów Namaste India są warsztaty live cookingu z Tapim, Hindusem polskiego pochodzenia, właścicielem sieci restauracji Ganesch. Motto kuchni Tapiego to Cook’n’Smile. Można więc spodziewać się, że potrawy będą przepyszne, intensywne i mocno doprawione, a przede wszystkim pełne Indii.Oprócz warsztatów live cooking’u na odwiedzających Plac Unii czekać będą przysmaki z takich restauracji jak Namaste India, Tulsi, czy Buddha.

Indie to słońce, kolory i… Bollywood!

Chyba nie ma na świecie drugiego tak roztańczonego narodu jak Hindusi. Atrakcją wydarzenia w Placu Unii będą więc pokazy tradycyjnego tańca w wykonaniu tancerzy i uczniów z zespołu Mohini. Grupa ma na koncie wiele występów na prestiżowych festiwalach kulturalnych w kraju i za granicą, realizacje telewizyjne oraz współpracę z gwiazdami indyjskiej i polskiej sceny muzycznej. Instruktorzy zespołu poprowadzą też warsztaty, podczas których zdradzą tajemnice kroków tanecznych prosto z Bollywood.

Wydarzenie odbędzie się w najbliższy weekend 28-29 września br. w godzinach 11.00-19.30. Wstęp jest bezpłatny.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 26.09.2019
Aktualizacja: 26.09.2019