Winterhalter przedstawia nowe zmywarki kapturowe z Serii PT

Udostępnij artykuł
Zostały opracowane z myślą o najwyższych wymaganiach i dostosowane w celu uzyskania maksymalnej wydajności: nieskomplikowanie, efektywnie i szybko. Winterhalter zapewnia perfekcyjne rezultaty zmywania i absolutną niezawodność w działaniu. Dzięki nowemu automatycznemu kapturowi maszynę można otwierać i zamykać bez wysiłku, co znacznie ułatwia pracę personelowi zmywającemu.

Lśniące szkło, połyskujące sztućce i błyszczące naczynia, higienicznie czyste kubki lub wszystko razem. Nowa zmywarka z Serii PT, jest oferowana w trzech rozmiarach. Może być dostosowana do rodzaju zmywanych naczyń i stopnia ich zabrudzenia poprzez zmianę ustawień oprogramowania. Dzięki wysokowydajnemu systemowi zmywania i przemyślanej koncepcji higieny firma Winterhalter zapewnia perfekcyjne rezultaty zmywania. Niezależnie od tego, jak bardzo uporczywe są zabrudzenia. Nowe pola mycia w kształcie litery S gwarantują rozprowadzenie wody na całej powierzchni. Poczwórny system filtracji zapewnia stale czystą wodę myjącą. Zmienna regulacja ciśnienia wody VarioPower dostosowuje ciśnienie mycia dokładnie do konkretnych naczyń i stopnia zabrudzenia. 

Wydajne zmywanie

Zmywanie za pomocą PT jest wydajne. Dzięki niskiemu zużyciu wody, optymalnie wykorzystanej energii i ekonomicznie dozowanym środkom chemicznym do zmywania. Standardowy zintegrowany system odzysku ciepła z wody ściekowej EnergyLight wykorzystuje energię zanieczyszczonej wody do podgrzania zimnej wody dopływowej. Zalety: oszczędność zasobów i spadek kosztów nawet o 10 proc. Opcjonalnie dostępny wymiennik ciepła z powietrza EnergyPlus dodatkowo wykorzystuje energię ciepłej pary wodnej we wnętrzu maszyny do wstępnego nagrzania zimnej wody dopływowej. Pozwala to zaoszczędzić do 15 proc. kosztów energii. Ponadto przy otwieraniu maszyny wydostaje się znacznie mniej pary wodnej. Seria PT jest dostępna na życzenie z napędzanym polem mycia – opatentowanym innowacyjnym rozwiązaniem firmy Winterhalter. W porównaniu ze standardowym napędem ilość wody płuczącej zmniejsza się o 0,4 litra na cykl zmywania. A to oznacza niższe koszty eksploatacji. 

Chcemy dostarczyć naszym klientom zmywarkę kapturową, która maksymalnie ułatwia zmywanie, nawet w ekstremalnych warunkach. Maszynę, na której można polegać w stu procentach w każdej sytuacji – wyjaśnia CEO i właściciel firmy Winterhalter Ralph Winterhalter.

Łatwość i ergonomia

Connected Wash umożliwia integrację maszyn Serii PT w sieć oraz ocenę wszystkich ważnych danych operacyjnych. Na tej podstawie można sformułować konkretne zalecenia dotyczące działań mających na celu optymalizację procesu zmywania. Wszystkie dane są dokumentowane w dzienniku zmywarki. Oznacza to możliwość sprawnej kontroli przestrzegania wszystkich istotnych wymogów higienicznych zgodnie z HACCP.

Łatwa i ergonomiczna obsługa zmywarki jest bardzo ważna w czasach niedoboru wykwalifikowanych pracowników i częstej zmiany personelu – podkreśla Leonie Hengeler, międzynarodowy menedżer produktu.

Inteligentny wyświetlacz dotykowy. Obsługa za pomocą jednego przycisku. Neutralny językowo interfejs użytkownika i zrozumiałe piktogramy. Winterhalter sprawia, że zmywanie jest nieco łatwiejsze. Dzięki nowemu, opcjonalnemu automatycznemu kapturowi maszynę można obsługiwać bez wysiłku, co znacznie ułatwia pracę personelowi zmywającemu. Kaptur zamyka się po prostu za naciśnięciem guzika: za pomocą wyświetlacza lub ergonomicznie umieszczonego przycisku. Cykl zmywania rozpoczyna się wtedy automatycznie. Po zakończeniu programu kaptur podnosi się automatycznie, sygnalizując zakończenie procesu zmywania.

Twój personel zmywający będzie chętnie korzystał z PT– mówi z przekonaniem Hengeler.

Więcej informacji na temat nowych zmywarek kapturowych z Serii PT od Winterhalter jest dostępnych na stronie: www.winterhalter.pl/pt

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.05.2021
Aktualizacja: 27.05.2021