Zdrowa Krowa otworzy się w Katowicach

Udostępnij artykuł
W centrum handlowym Libero pojawi się w tym roku nowa marka. Tym samym sirestauracji franczyzowych poszerza swoje portfolio o nowy koncept. Chodzi o street slow food, skierowany do klientów galerii handlowych. Marka zbliża się do realizacji celu na 2021 rok, którym jest 20 restauracji własnych oraz franczyzowych.

W tym miejscu, obok smacznych burgerów w wersji mięsnej oraz wegańskiej, będziemy serwować też wyjątkowej jakości street foodowe jedzenie – mówi Robert Kuc, CEO sieci franczyzowej Zdrowa Krowa.

Uruchomienie nowego miejsca na gastronomicznej mapie Katowic to efekt umowy, jaką marka Zdrowa Krowa podpisała z Echo Investment. Właścicielem Libero oraz m.in. takich obiektów, jak Face2Face Business Campus w Katowicach, Fuzja w Łodzi, czy MidPoint71 we Wrocławiu. Otwarcie planowane jest na jesień 2021 roku.

Nowy koncept, nowa lokalizacja

Decyzja o uruchomieniu nowego konceptu marki Zdrowa Krowa to kolejny kamień milowy w naszym rozwoju. Dzięki temu w naszym portfolio obok restauracji slow food fast oraz restauracji smile&wine pojawia się trzeci koncept. Zlokalizowany będzie w strefach food court galerii handlowych. Wybór Libero nie jest przypadkowy. Na południu Katowic, gdzie przy ulicy Jankego od pięciu lat funkcjonuje już nasza restauracja slow food fast, jesteśmy dobrze znani wśród mieszkańców dzielnic Piotrowice, Ligota oraz Bażantowo. Jesteśmy przekonani, że wielu z nich chętnie skorzysta z naszej oferty podczas zakupów w Libero – mówi Robert Kuc, CEO sieci franczyzowej Zdrowa Krowa.

W menu nowego punktu obok smacznych burgerów w wersji mięsnej oraz wegańskiej znajdzie się również wysokiej jakości street foodowe jedzenie.

Zdrowa Krowa dołącza do takich gastronomicznych marek, jak m.in. Food&Ball Arkadiusz Milik, Mihiderka, Bon Apetito, McDonald’s, KFC, Papa Diego, Coffee, Avenue, Starbucks, czy So! Coffee, które są już obecne w Centrum Handlowym Libero.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Cieszy nas fakt, że rozpoznawalna i doceniana przez mieszkańców metropolii restauracja Zdrowa Krowa niebawem dołączy do grona najemców gastronomicznych Libero. Nowy projekt umacnia naszą ofertę kulinarną. Dzięki czemu klienci otrzymują nie tylko większy wybór różnorodnych dań, ale także konceptów restauracyjnych, z których mogą korzystać odwiedzając strefę food court w Libero – wskazuje Marcin Szlufik, senior leasing manager Libero Katowice. Wybór Libero na lokalizację restauracji „Zdrowa Krowa” w koncepcie skierowanym tylko do galerii handlowych to dla nas wyróżnienie. Także potwierdzenie wartości naszego obiektu na rynku. To także dowód, że nowy najemca dostrzegł w nim duży potencjał dla rozwoju swojej marki.

Kolejne otwarcia

Galeria Libero jest kolejnym miejscem, gdzie jeszcze w 2021 roku będzie można odwiedzić Zdrową Krowę. W najbliższych miesiącach marka otworzy swoje lokale także w innych lokalizacjach. W Cavatina Hall w Bielsku-Białej będzie działać restauracja połączona z – po raz pierwszy – rozbudowaną częścią kawiarnianą, obecnie trwa rekrutacja franczyzobiorcy. Zdrowa Krowa pojawi się również w kolejnym mieście na Górnym Śląska (decyzja co do lokalizacji jeszcze nie zapadła). Na finiszu są ponadto rozmowy w sprawie lokalizacji m.in. w Łodzi oraz Gdańsku.

Konsekwentnie realizujemy nasz cel, jakim jest 20 lokalizacji własnych oraz franczyzowych na koniec 2021 roku – podsumowuje CEO Zdrowej Krowy. – W każdym z miejsc, niezależnie od konceptu, gwarantujemy najwyższej jakości produkty od lokalnych producentów i sprawdzonych dystrybutorów. O to dba nasz generalny kucharz. Każdy z naszych konceptów będzie miał charakterystyczne elementy identyfikacji wizualnej. Gość od początku będzie widział, z jaką ofertą może się spotkać. Jednocześnie, mimo wielu lokalizacji i tych samych składników, nie zapominamy o indywidualności. Aranżację każdej z restauracji dostosujemy do lokalizacji miejsca i jego historii. Także potrzeb franczyzobiorcy, aby ten dobrze się w niej czuł, bo to w końcu jego biznes – dodaje Robert Kuc.

Zdrowa Krowa to sieć restauracji działająca w modelu franczyzowym, składająca się z 13 lokalizacji w całej Polsce. Powstała w 2013 roku w Gliwicach. Obecnie składa się z 13 lokalizacji w całej Polsce. Jej punkty można znaleźć w kilku miastach w woj. śląskim, Krakowie, Wrocławiu, Opolu oraz Warszawie. Wkrótce dołączą do nich kolejne. Marka serwuje najwyższej jakości wołowinę, ręcznie robione sosy i domowego wypieku bułki. Poza tym dania wegetariańskie i wegańskie, a także keto&paleo.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.08.2021
Aktualizacja: 03.08.2021