Zdrowa Krowa otworzy się w Olivia Business Centre

Udostępnij artykuł
Już wkrótce na gastronomicznej mapie Trójmiasta pojawi się nowy koncept kulinarny. W pierwszym kwartale 2022 roku sieć restauracji uruchomi swój lokal w Gdańsku, w koncepcie „smile&wine” w centrum biznesowym. W ofercie restauracji, która będzie otwarta od rana do późnego wieczora, znajdzie się bogata oferta śniadań. Także najprzeróżniejszych dań sezonowych, burgerów oraz steków, przystawek, deserów i koktajli – opowiada Robert Kuc, CEO Zdrowej Krowy.

Restauracja znajdzie się w najnowszym budynku kompleksu Olivia Center – Olivia Prime, który stoi przy Alei Grunwaldzkiej, czyli głównej ulicy całego Trójmiasta. W bezpośrednim sąsiedztwie dwóch najlepiej ocenianych dzielnic mieszkaniowych Gdańska, Oliwy i Przymorza Małego, gdzie mieszka kilkadziesiąt tysięcy potencjalnych klientów restauracji. Dzielnice te otaczają Olivię Centre. 

Zdrowa Krowa jest kolejnym, 12. lokalem wśród restauracji i kawiarni na terenie Olivii Centre. Jesteśmy pewni, że będzie doskonałym rozwinięciem dotychczasowej oferty – zarówno dla mieszkańców, jak i Rezydentów biur. Cieszymy się, że przestrzeń naszego centrum nieustannie się rozwija – mówi Maciej Kotarski, Leasing Director w Olivii Business Centre.

Lokal o powierzchni 194 mkw. będzie pierwszym konceptem sieci Zdrowa Krowa w Trójmieście. Zdrowa Krowa serwuje najwyższej jakości wołowinę, steki, a także własnoręcznie przygotowywane na miejscu sosy i dressingi. Do tego wypiekane zgodnie z autorską recepturą bułki oraz warzywa i owoce od lokalnych dostawców. Nie brakuje propozycji w wersji wegetariańskiej i wegańskiej, a także keto&paleo. Sieć posiada już swoje lokale m. in. w Warszawie, Wrocławiu, Katowicach i Krakowie. Otwarcie planowane jest na pierwszy kwartał 2022 roku.

Wybierając lokalizację, w której powstanie Zdrowa Krowa, zwracamy uwagę na jej spójność z naszą marką i konceptem restauracyjnym. Olivia Centre w pełni wpisuje się w te założenia. Wywodzimy się ze Śląska. Dlatego uruchomienie pierwszej restauracji Zdrowej Krowy na północy Polski to ważny dla nas moment – podkreśla Robert Kuc, CEO sieci Zdrowa Krowa. – Aranżację każdej naszej restauracji dostosujemy do lokalizacji. W przypadku restauracji w Gdańsku nie tylko nie zabraknie nawiązań do nadmorskiego klimatu. Znajdzie się także miejsce na specjalną grafikę, do stworzenia której zaprosimy miejscowego artystę. Chcemy, aby było to miejsce wszystkich mieszkańców, gdzie dobrze będą się czuć i do którego chętnie będą wracać. Miejsce, gdzie będzie można doświadczać najlepszej kuchni w stylu slow food, ale także wziąć udział w warsztatach i wydarzeniach.

W ramach franczyzy funkcjonują trzy koncepty: „smile&wine”, „slow food fast” oraz „street slow food”. Zdrowa Krowy w Olivii Business Centre będzie działała w koncepcie „smile&wine”.

Otwarcie Zdrowej Krowy w Olivii Centre planowane jest na pierwszy kwartał 2022 roku.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 26.10.2021
Aktualizacja: 26.10.2021