Zimowa oferta w Green Caffè Nero

Udostępnij artykuł
W lokalach pojawią się świąteczne dekoracje i zestawy prezentowe, a na użytkowników aplikacji czeka kalendarz adwentowy z wieloma promocjami. Już 5 grudnia w wybranych kawiarniach organizowane będą atrakcje dla najmłodszych z okazji Mikołajek. Okres świąteczny sprzyja także działaniom charytatywnym, dlatego do każdej kawy kupionej przez Frisco.pl sieć kawiarni przekaże drugą do banku żywności.

W świątecznym okresie chcielibyśmy dać naszym gościom chwilę wytchnienia w naszych kawiarniach. Podarować im uśmiech i odrobinę spokoju – powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero. – Przygotowaliśmy dla gości prawdziwie świąteczne menu. Nowe ciasta, rozgrzewające kawy i zimową herbatę, która pachnie i smakuje jak grudniowe popołudnie pod kocem. Zgodnie z tradycją w kawiarniach zabrzmi świąteczna muzyka, pojawią się choinki, pudełka na prezenty i wiele innych elementów wystroju świątecznego.

W świątecznej ofercie kawowej pojawiła się bestsellerowa jeżynowa latte oraz latte z czereśnią i czekoladą. Dla osób poszukujących nieco bardziej deserowych smaków świetnym wyborem będzie nowa gorąca czekolada z bitą śmietaną i pomarańczą. Do napoju goście mogą zamówić quiche z gorgonzolą lub wybraną pozycję z nowej słodkiej oferty: bezę orzechową, tort orzechowy z likierem irlandzkim, tort makowy lub tradycyjny piernik z domowymi powidłami śliwkowymi. Te kompozycje smakowe doskonale wprawią gości w świąteczny nastrój.

Chcąc wyręczyć gości w niektórych świątecznych obowiązkach, sieć kawiarni Green Caffè Nero oferuje możliwość zakupu ulubionych domowych ciast w całości specjalnie na Święta. Zamówienia można składać w kawiarniach do 19 grudnia, a gotowe ciasta będzie można odebrać 23 lub 24 grudnia.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Z okazji Mikołajek, 5 grudnia Green Caffè Nero organizuje świąteczne warsztaty dla najmłodszych. Kawiarnie odwiedzi Mikołaj, a o atrakcje dla dzieci i chwilę wytchnienia dla rodziców zadbają animatorki. Wydarzenie odbędzie w godzinach 11.00–15.00 w wybranych kawiarniach: Royal Wilanów przy ul. Klimczaka 1, CH Skorosze przy ul. Składkowskiego 4, al. Rzeczypospolitej 27, al. KEN 18 i ul. Inflanckiej 4b. Więcej informacji:  wydarzenie na Facebooku „Mikołajki w Green Caffè Nero”.

Grudzień to też okres atrakcyjnych promocji, z których będą mogli skorzystać użytkownicy aplikacji Green Caffè Nero, gdzie codziennie w dniach od 1 grudnia aż do Wigilii będą pojawiać się nowe oferty w ramach kalendarza adwentowego. Kawiarnie oferują także szeroki wybór świątecznych upominków oraz bezpłatną usługę pakowania na prezent przy zakupie trzech produktów. W Warszawie otwarte zostaną także cztery punkty zewnętrzne przy kawiarniach zlokalizowanych przy Trakcie Królewskim (ul. Nowy Świat 53), przy Uniwersytecie Warszawskim (Krakowskie Przedmieście 20/22), w budynku Telimena (Krakowskie Przedmieście 27) i na Placu Zamkowym (Krakowskie Przedmieście 81).

Green Caffè Nero kontynuuje tradycję pomagania potrzebującym w okresie przedświątecznym. Tym razem w partnerstwie z supermarketem online Frisco.pl sieć wesprze banki żywności.

Od lat angażujemy się na rzecz pomocy lokalnym społecznościom i potrzebującym  i cieszymy się, że możemy liczyć na wsparcie naszych partnerów w tym zakresie powiedział Adam Ringer. – W tym roku do pomocy angażujemy naszych klientów. Do każdego zakupionego poprzez Frisco.pl opakowania kawy mielonej do espresso lub metod przelewowych drugą przekażemy do banku żywności w ramach akcji „Kupując Pomagasz”, dzięki czemu wspólnie wspomożemy osoby najbardziej potrzebujące. Dziękujemy każdej osobie, która zaangażuje się w akcję.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 02.12.2021
Aktualizacja: 02.12.2021