W konkursie organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz trzynasty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XXII Food Business Forum® 2024 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 19, w 16 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 23 września w Arche Hotel Krakowska w Warszawie. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa.
Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego FOOD BUSINESS FORUM 2024. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!
Debiut Konceptu Gastronomicznego
Finaliści:
YES BUTCHER! SHOP & BISTRO Warszawa
Właściciel: Gourmet Concept
CHLEBOTEKA BISTRO Wrocław
Właściciel: Chleboteka
DONKEY SHOE Warszawa
Właściciel: Bar Management CO
BENEK PIZZA EXPRESS Łódź
Właściciel: Gruby Benek
Zwycięzca:
YES BUTCHER! SHOP & BISTRO
Koncept Street Food / Food Truck
Finaliści:
GRINGO BAR SALSOWNIA Warszawa
Właściciel: Gringo Bar
PITA BROS Warszawa
Właściciel: Pita Bros
Zwycięzca:
GRINGO BAR SALSOWNIA
Fast Food
Finaliści:
CARAT KEBAB Bydgoszcz
Właściciel: 7 Street Łukasz Błażejewski
PITA BROS Warszawa
Właściciel: Pita Bros
MAX PREMIUM BURGERS Warszawa
Właściciel: Max Poland
THAI WOK ARKADIA Warszawa
Właściciel: Thai Wok
Zwycięzca:
MAX PREMIUM BURGERS
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<
Kawiarnia – Bistro
Finaliści:
CHLEBOTEKA BISTRO Wrocław
Właściciel: Chleboteka
KAWIARNIA MIŁOŚĆ PRAGA Warszawa
Właściciel: Miłość Praga
BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken
Zwycięzca:
BAKEN
Food Hall / Food Court
Finaliści:
NOCNY MARKET Warszawa
Właściciel: Nocny Market
FOOD TOWN FABRYKA NORBLINA Warszawa
Właściciel: SFF
HALA KOSZYKI Warszawa
Właściciel: Hala Koszyki
Zwycięzca:
FOOD TOWN FABRYKA NORBLINA
Wydarzenie Kulinarne Roku
Finaliści:
KOLACJE SHITTY DINNER W UKRYTE RZEKI
Organizator: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak
POP UPY W BAKEN
Organizator: Baken
FESTIWAL RESTAURANTWEEK®
Organizator: Restaurant Club
Zwycięzca:
FESTIWAL RESTAURANTWEEK®
Nowatorska Strategia Marketingowa
Finaliści:
FOOD TOWN FABRYKA NORBLINA Warszawa
Właściciel: SFF
NOCNY MARKET Warszawa
Właściciel: Nocny Market
BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken
Zwycięzca:
BAKEN
Koncept Przyjazny Środowisku
/ Koncept Społecznie Odpowiedzialny
Finaliści:
TOMY KAWIARNIA Warszawa
Właściciel: Fundacja Leny Grochowskiej
BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken
MORSKI ZAJĄC Kuźnica
Właściciel: Morski Zając
EAT BY SODEXO Warszawa
Właściciel: Sodexo Polska
Zwycięzca:
TOMY KAWIARNIA WARSZAWA
Bar (Wine, Cocktail, Whisky, Gin, Rum etc.)
Finaliści:
LORETA BAR Warszawa
Właściciel: Puro Hotel Warszawa
DRUGI PERON Warszawa
Właściciel: Nocny Market
DONKEY SHOE Warszawa
Właściciel: Bar Management CO
MOXO RESTAURANT & CLUB Warszawa
Właściciel: Amvox International
Zwycięzca:
MOXO RESTAURANT & CLUB
Efektywny Rozwój Marki
Finaliści:
GREEN CAFFÈ NERO
Właściciel: Green Caffe nero
BUŁKĘ PRZEZ BIBUŁKĘ
Właściciel: Applecore
YES BUTCHER! SHOP & BISTRO
Właściciel: Gourmet Concept
Zwycięzca:
BUŁKĘ PRZEZ BIBUŁKĘ
Najciekawszy Wystrój / Design
Finaliści:
MOXO RESTAURANT & CLUB Warszawa
Właściciel: Amvox International
LORETA BAR Warszawa
Właściciel: Puro Hotel Warszawa
ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja
RESTAURACJA HEKSAGON 2.0 Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak
Zwycięzca:
MOXO RESTAURANT & CLUB
Restauracja Hotelowa
Finaliści:
TERRA w Hotelu The Westin Warsaw
Właściciel: Holmsett Investments
RESTAURACJA LEMON w Lemon Resort SPA Gródek nad Dunajcem
Właściciel: GND
MAGARI w PURO Hotel Warszawa Centrum
Właściciel: Puro Hotel Warszawa
RESTAURACJA DESTILO w Mercure Kraków Fabryczna City
Właściciel: F.R.B. Inter – Bud
FOCACCIA RISTORANTE Warszawa
Właściciel: Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe
HALICKA EATERY & BAR w PURO Kraków Kazimierz
Właściciel: Puro Hotel Kazimierz
Zwycięzcy:
MAGARI
TERRA
RESTAURACJA LEMON
Restauracja – Kuchnia Wegetariańska / Wegańska
Finaliści:
MEZZE HUMMUS & FALAFEL Warszawa
Właściciel: Mezze Sylwia Potocka
SALAD STORY PROXIMO Warszawa
Właściciel: Salad Story
KONCEPT I LOVE JUICE Warszawa
Właściciel: Ewelina Fabisiak Media Partner
Zwycięzca:
MEZZE HUMMUS & FALAFEL
Restauracja – Tradycyjna Kuchnia Polska
Finaliści:
GOSPODA ZŁOTY GARNIEC Częstochowa
Właściciel: Gospoda Złoty Garniec Iga Ciemienga
RESTAURACJA MAGNACKA Baranów Sandomierski
Właściciel: Fundacja Pro Arte Et Historia
RESTAURACJA POD NOSEM Kraków
Właściciel: Litex Horeca
ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja
Zwycięzca:
ŚLĄSKA PROHIBICJA
Restauracja – Tradycyjne Kuchnie Świata
Finaliści:
MEZE BY TEO VAFIDIS & SONS Warszawa
Właściciel: Greek Meze
RESTAURACJA HEKSAGON 2.0 Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak
DOSKOI KRAKÓW – JAPANESE FOOD
Właściciel: Japoninja
Zwycięzca:
MEZE BY TEO VAFIDIS & SONS
Najlepsze Menu
Finaliści:
ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja
YES BUTCHER! SHOP & BISTRO Warszawa
Właściciel: Gourmet Concept
POLLYPIZZA NEOPOLITAN Warszawa
Właściciel: Pollypizza
MEZE BY TEO VAFIDIS & SONS Warszawa
Właściciel: Greek Meze
TERRA Warszawa
Właściciel: Holmsett Investments
Zwycięzcy:
YES BUTCHER! SHOP & BISTRO
ŚLĄSKA PROHIBICJA
Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XXII Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum® 2024. Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards! Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione