Znamy finalistów i zwycięzców Food Business Awards® 2024!

Udostępnij artykuł

W konkursie organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz trzynasty, Jury złożone z prelegentów oraz panelistów XXII Food Business Forum® 2024 wyłoniło zwycięzców. Tym razem 19, w 16 kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 23 września w Arche Hotel Krakowska w Warszawie. Wydarzenie tradycyjnie towarzyszyło najważniejszemu w Polsce spotkaniu restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa.

Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego FOOD BUSINESS FORUM 2024. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!

Debiut Konceptu Gastronomicznego

Finaliści:

YES BUTCHER! SHOP & BISTRO Warszawa
Właściciel: Gourmet Concept

CHLEBOTEKA BISTRO Wrocław
Właściciel: Chleboteka

DONKEY SHOE Warszawa
Właściciel: Bar Management CO

BENEK PIZZA EXPRESS Łódź
Właściciel: Gruby Benek

Agata Godlewska (Nowości Gastronomiczne) oraz Michał Gniadek (Yes Butcher! Shop & Bistro)

Koncept Street Food / Food Truck

Finaliści:

GRINGO BAR SALSOWNIA Warszawa
Właściciel: Gringo Bar

PITA BROS Warszawa
Właściciel: Pita Bros

Fast Food

Finaliści:

CARAT KEBAB Bydgoszcz
Właściciel: 7 Street Łukasz Błażejewski

PITA BROS Warszawa
Właściciel: Pita Bros

MAX PREMIUM BURGERS Warszawa
Właściciel: Max Poland

THAI WOK ARKADIA Warszawa
Właściciel: Thai Wok

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Kawiarnia – Bistro

Finaliści:

CHLEBOTEKA BISTRO Wrocław
Właściciel: Chleboteka

KAWIARNIA MIŁOŚĆ PRAGA Warszawa
Właściciel: Miłość Praga

BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken

Food Hall / Food Court

Finaliści:

NOCNY MARKET Warszawa
Właściciel: Nocny Market

FOOD TOWN FABRYKA NORBLINA Warszawa
Właściciel: SFF

HALA KOSZYKI Warszawa
Właściciel: Hala Koszyki

Food Business Awards Food Town Kinga Rylska Fabryka Norblina
Agata Godlewska (Nowości Gastronomiczne) oraz Kinga Rylska (Food Town w Fabryce Norblina)

Wydarzenie Kulinarne Roku

Finaliści:

KOLACJE SHITTY DINNER W UKRYTE RZEKI
Organizator: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak

POP UPY W BAKEN
Organizator: Baken

FESTIWAL RESTAURANTWEEK®
Organizator: Restaurant Club

Nowatorska Strategia Marketingowa

Finaliści:

FOOD TOWN FABRYKA NORBLINA Warszawa
Właściciel: SFF

NOCNY MARKET Warszawa
Właściciel: Nocny Market

BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken

food business awards baken bułkę przez bibułkę
Ola i Jacek Dojnikowscy wraz z zespołem lokali Bułkę przez Bibułkę oraz Baken

Koncept Przyjazny Środowisku
/ Koncept Społecznie Odpowiedzialny

Finaliści:

TOMY KAWIARNIA Warszawa
Właściciel: Fundacja Leny Grochowskiej

BAKEN Warszawa
Właściciel: Baken

MORSKI ZAJĄC Kuźnica
Właściciel: Morski Zając

EAT BY SODEXO Warszawa
Właściciel: Sodexo Polska

Bar (Wine, Cocktail, Whisky, Gin, Rum etc.)

Finaliści:

LORETA BAR Warszawa
Właściciel: Puro Hotel Warszawa

DRUGI PERON Warszawa
Właściciel: Nocny Market

DONKEY SHOE Warszawa
Właściciel: Bar Management CO

MOXO RESTAURANT & CLUB Warszawa
Właściciel: Amvox International

Efektywny Rozwój Marki

Finaliści:

GREEN CAFFÈ NERO
Właściciel: Green Caffe nero

BUŁKĘ PRZEZ BIBUŁKĘ
Właściciel: Applecore

YES BUTCHER! SHOP & BISTRO
Właściciel: Gourmet Concept

Najciekawszy Wystrój / Design

Finaliści:

MOXO RESTAURANT & CLUB Warszawa
Właściciel: Amvox International

LORETA BAR Warszawa
Właściciel: Puro Hotel Warszawa

ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja

RESTAURACJA HEKSAGON 2.0 Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak

food business awards 2024 design
Laureaci w kategorii Najciekawszy Wystrój / Design

Restauracja Hotelowa

Finaliści:

TERRA w Hotelu The Westin Warsaw
Właściciel: Holmsett Investments

RESTAURACJA LEMON w Lemon Resort SPA Gródek nad Dunajcem
Właściciel: GND

MAGARI w PURO Hotel Warszawa Centrum
Właściciel: Puro Hotel Warszawa

RESTAURACJA DESTILO w Mercure Kraków Fabryczna City
Właściciel: F.R.B. Inter – Bud

FOCACCIA RISTORANTE Warszawa
Właściciel: Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe

HALICKA EATERY & BAR w PURO Kraków Kazimierz
Właściciel: Puro Hotel Kazimierz

Restauracja – Kuchnia Wegetariańska / Wegańska

Finaliści:

MEZZE HUMMUS & FALAFEL Warszawa
Właściciel: Mezze Sylwia Potocka

SALAD STORY PROXIMO Warszawa
Właściciel: Salad Story

KONCEPT I LOVE JUICE Warszawa
Właściciel: Ewelina Fabisiak Media Partner

food business awards mezze hummus 2024
Agata Godlewska (Nowości Gastronomiczne) oraz Sylwia Potocka (Mezze Hummus & Falafel)

Restauracja – Tradycyjna Kuchnia Polska

Finaliści:

GOSPODA ZŁOTY GARNIEC Częstochowa
Właściciel: Gospoda Złoty Garniec Iga Ciemienga

RESTAURACJA MAGNACKA Baranów Sandomierski
Właściciel: Fundacja Pro Arte Et Historia

RESTAURACJA POD NOSEM Kraków
Właściciel: Litex Horeca

ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja

Restauracja – Tradycyjne Kuchnie Świata

Finaliści:

MEZE BY TEO VAFIDIS & SONS Warszawa
Właściciel: Greek Meze

RESTAURACJA HEKSAGON 2.0 Łódź
Właściciel: Zakład Piekarsko Cukierniczy „Piekarenka”
A. Wawrzyniak

DOSKOI KRAKÓW – JAPANESE FOOD
Właściciel: Japoninja

Food Business Awards Teo Vafidis 2024
Agata Godlewska (Nowości Gastronomiczne) oraz Teo Vafidis (Meze by Teo Vafidis & Sons)

Najlepsze Menu

Finaliści:

ŚLĄSKA PROHIBICJA Katowice
Właściciel: Śląska Prohibicja

YES BUTCHER! SHOP & BISTRO Warszawa
Właściciel: Gourmet Concept

POLLYPIZZA NEOPOLITAN Warszawa
Właściciel: Pollypizza

MEZE BY TEO VAFIDIS & SONS Warszawa
Właściciel: Greek Meze

TERRA Warszawa
Właściciel: Holmsett Investments

food business awards 2024 śląska prohibicja
Agata Godlewska (Nowości Gastronomiczne) oraz Natalia Kwiecień i Mateusz Rawski (Śląska Prohibicja)

Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XXII Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum® 2024. Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards! Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.plwww.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit HotelForum Rynku Gastronomicznego Food Business ForumForum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Autor: Horecanet
Opublikowano: 25.09.2024
Aktualizacja: 25.09.2024