Znana cukiernia dołącza do najemców Browarów Warszawskich

Udostępnij artykuł
Nowa propozycja, z której będą mogli skorzystać mieszkańcy, pracownicy oraz goście obiektu to DESEO Patisserie & Chocolaterie. Z pewnością nie zabraknie tam deserów, lodów i pralin. Otwarcie punktu w nowej lokalizacji planowane jest na czwarty kwartał 2020 roku.

Historia DESEO zaczęła się w 2015 roku, kiedy to Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, podróżnicy prowadzący Tasteaway postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Od początku ich marzeniem było tworzenie najwyższej jakości słodyczy, które poziomem nie odbiegają od tych próbowanych w Paryżu – niekwestionowanej stolicy światowego cukiernictwa. DESEO po hiszpańsku oznacza marzenie i pragnienie. W Warszawie są już cztery lokale działające pod tym szyldem.

Jesteśmy jednymi z niewielu przedstawicieli butikowego podejścia do cukiernictwa, co w Polsce wciąż jest pewną nowością.  Goście cenią nas za szczerość i uczciwość z w wymiarze produktowym, komunikacyjnym. Jako właściciele jesteśmy osobami publicznymi, którzy na co dzień zajmują się m.in. recenzowaniem restauracji. To skutkuje tym, że sami musimy prowadzić nasz biznes w sposób transparenty. Nie ma w naszym przypadku opcji na żadną drogę na skróty. Jeżeli w deserze powinna być wanilia, to ma to być najlepsza wanilia Bourbon z Madagaskaru, a nie wanilina. Jeżeli robimy lody pistacjowe, to zakupiliśmy bardzo drogie urządzenia do robienia własnej pasty pistacjowej, aby mieć pełną kontrolę nad tym, z czego te lody będą wykonane. Jeżeli używamy czekolady, to są to czekolady ze znanej nam plantacji kakaowca francuskiej firmy Cacao Barry. Staramy się również używać jak najwięcej polskich produktów, pochodzących z niewielkich zakładów, jak prawdziwe wiejskie masło, mleko, jajka z wolnego wybiegu czy polskie owoce. Za naszym cukiernictwem stoją jedne z najlepszych Pastry Chefów w Polsce – Małgorzata Wątła (Head Pastry Chef) i Oksana Raichakovska (Creative Pastry Chef) – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel Deseo.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Wyjątkowe desery w Browarach Warszawskich

Swoje doświadczenie właściciele wykorzystają w nowej lokalizacji w Browarach Warszawskich. Cukiernia Deseo zajmie 80 mkw. w Apartamentach przy Warzelni.

Chcielibyśmy, aby DESEO w Browarach Warszawskich było najbardziej imponującym tego typu miejscem w Polsce. Poza wyjątkowymi deserami i najwyższej jakości obsługą miejsce to ma się wyróżniać niezwykłym designem – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel Deseo.

Jakość i niezapomniany smak

Cukiernia oferuje zarówno klasyczne połączenie smakowe, jak i te bardziej orientalne – z nutą imbiru, mango, calamansi czy japońskiej organicznej herbaty matcha z Uji.

DESEO to jedna z najlepszych cukierni w Polsce. Ich propozycja jest ucztą zarówno dla podniebienia, jak i oka. By tworzyć tak niesamowity smak zamknięty w idealnych formach, trzeba prawdziwej pasji i miłości do słodyczy. Siłą DESEO są zaangażowani ludzie. W poszukiwaniu smaków, które przekuwają w te małe cukiernicze arcydzieła, bardzo dużo podróżują. O swoich podróżach, miejscach, które warto odwiedzić, smakach, których warto spróbować piszą na swoim blogu Tasteaway. Takich partnerów w tworzeniu Dzielnicy Spotkań i Smaków w Browarach Warszawskich poszukujemy. Wybieramy koncepty i miejsca, za którymi stoją pasjonaci, które są lubiane i jak magnes przyciągają Gości. Jestem niemalże pewna, że DESEO będzie perełką naszej inwestycji – mówi Karolina Prędota-Krystek,  senior leasing manager w Echo Investment.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.02.2020
Aktualizacja: 03.02.2020