13 mln zł za hotel Imperium

Udostępnij artykuł

W obiekcie znajduje się: restauracja na 120 miejsc, sala kongresowa na 300 osób, dwie mniejsze sale konferencyjne, basen kryty z sauną i jacuzzi, solarium, kręgielnia, gabinet masażu. Na terenie przy hotelu skorzystać można z boiska i hali sportowej. W pobliskim lasku funkcjonuje również altana z grillem, która może pomieścić do 80 osób.

W bezpośrednim sąsiedztwie obiektu, na działce o powierzchni 3500 metrów kwadratowych, znajduje się dom wolnostojący o powierzchni około 400 metrów kwadratowych przeznaczony także na sprzedaż – cena do uzgodnienia.

Właścicielem obiektu jest Przedsiębiorstwo Handlowo-Transportowe i Usług Turystycznych Fol-Tour, którego właścicielem jest Jerzy Folwarski. Hotel przyjął swoich pierwszych gości w 1999 roku, w 2006 roku został rozbudowany. Dzięki tej inwestycji do dyspozycji gości oddano kolejne 27 pokoi, co daje łącznie 130 miejsc noclegowych w 53 pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, telewizją satelitarną, telefonem, stałym dostępem do internetu oraz minibarem, salę kongresową, kręgielnię oraz nową recepcję. W lutym 2007 roku hotel Imperium został zaszeregowany jako obiekt czterogwiazdkowy, stając się tym samym pierwszym w Pszczynie obiektem tak wysoko skategoryzowanym.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 01.07.2010
Aktualizacja: 01.07.2010