Akcja promocyjna Mercure Warszawa F. Chopin

Udostępnij artykuł

Dla gości hotelu przygotowano promocję „Chopinowskie noce i dnie”. Jest to specjalny pakiet z Urodzinowym Menu Chopinowskim na lunch. W pokoju czeka powitalny poczęstunek, a w hotelowej restauracji można zamówić specjalne potrawy.

W karcie co tydzień pojawia się nowa propozycja urodzinowego zestawu stworzonego na podstawie zapisków kompozytora o jego ulubionych potrawach. Wśród dań są między innymi: staropolski żur robiony na chlebowym zakwasie podany z jajkiem i białą kiełbasą oraz akord z czekoladowego placka z duszonymi wiśniami i bitą śmietaną. Dodatkowo szef cukierni przygotowuje dekoracje z czekolady – fortepian i popiersie Chopina. W hotelowym barze do dyspozycji gości jest fortepian, na którym mogą grać utwory kompozytora.

W lobby hotelu Mercure stoi popiersie kompozytora, a zaraz obok witryna mu poświęcona. Na terenie całego obiektu powieszono jego portrety. Ponadto w recepcji można wykupić wycieczki do Żelazowej Woli „Śladami Fryderyka Chopina” oraz uzyskać informacje o recitalach utworów kompozytora.

Trzygwiazdkowy hotel Mercure Warszawa Fryderyk Chopin dysponuje 250 klimatyzowanymi pokojami, w tym ośmioma przestronnymi apartamentami. Zaplecze konferencyjne obejmuje dziesięć sal.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 28.06.2010
Aktualizacja: 28.06.2010