Awanse w Warsaw Marriott Hotel

Udostępnij artykuł

Paweł Żochowski od sierpnia 2022 pełni funkcję dyrektora gastronomii, z kolei Paweł Możdżonek od września zostanie jego zastępcą w Warsaw Marriott Hotel.

Paweł Żochowski

Rozpoczął pracę w hotelu w 1990 roku w dziale HouseKeeping, następnie został pomocnikiem barmana. Po trzech latach zaproponowano mu pracę na stanowisku barmana w O’Hara Pub, który był znany nieco później jako Champions Sport Bar. Tam miał przyjemność uczestniczyć w otwarciu jednego z pierwszych miejsc z pizzą w Warszawie –  Pizza Hut. Po zakończeniu tego projektu wrócił do Lobby Baru. Następnie przeniósł się do Panorama Bar, gdzie pracował do 2007 roku obejmując kolejne kierownicze stanowiska. W 2016 roku na chwilę odszedł z hotelu, aby na nowo rozpocząć swoją podróż z Marriotem również w Panorama Bar. Następne dwa lata to ciężki okres pandemii i awans na zastępcę kierownika gastronomii. Od marca do lipca 2022 zajmował stanowisko kierownika gastronomii. Ostatecznie od sierpnia 2022 zajmuje pozycję dyrektora działu gastronomii.

Z małą przerwą pracuje w WMH ponad 30 lat. Jak mówi: Cały ten czas był dla niego nauką o życiu i ludziach, niezapomnianą przygodą. Praca w takim obiekcie to również spełnianie najwyższych standardów wobec Gości i współpracowników.

Paweł Możdżonek

Od września 2022 będzie pełnił funkcję zastępcy dyrektora działu gastronomii. Jego kariera zawodowa związana jest z hotelem Marriott . Pierwszy raz trafił do obiektu jeszcze w szkole gastronomicznej jako praktykant. Potem kelner w dziale bankietów. W 1998 roku zaczął pracę jako etatowy pracownik w dziale Sterwarding i jeszcze w tym samym roku został przeniesiony do działu bankietów jako kelner. Po kilku latach awansował na stanowisko kierownika działu bankietów. W 2012 roku jako Starszy Supervisor F&B zajmował się Champions Sports Bar, gdzie z powodzeniem poprowadził kilka wielkich wydarzeń sportowych począwszy od EURO 2012 przez mistrzostwa świata w piłce nożnej 2014, kończąc na mistrzostwach świata w siatkówce w 2014 r.

Potem wrócił do działu bankietów jako Starszy Supervisor pełniący funkcję managera działu bankietów. Później objął to stanowisko na stałe. Paweł z pomocą swoich zaufanych kierowników zarządzał dużymi zespołami, liczącymi do 80 osób. Do teraz pełni funkcję Assistant F&B Managera, a od września 2022 zostanie zastępcą dyrektora działu gastronomii. Jest zdania, że każdy pracownik powinien przejść przez stanowiska od najniższego szczebla ponieważ tylko wtedy jest w stanie zarządzać zespołem i wie z jakimi wyzwaniami będzie musiał się mierzyć.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.08.2022
Aktualizacja: 29.08.2022