Bartosz Murawski, Rational: Potencjał naszego rynku jest naprawdę duży

Udostępnij artykuł
[SPECJALNIE DLA NAS – RAPORT 2021] Branża hotelowa została mocno dotknięta przez sytuację pandemiczną w kraju. Cięcia kosztów i restrukturyzacja zatrudnienia w czasie zamknięcia, a następnie brak rąk do pracy po ponownym otwarciu hoteli, to tylko niektóre wyzwania, z którymi przychodzi mierzyć się hotelarzom w całej Polsce – mówi w komentarzu do naszego specjalnego wydania „Rynek Hotelarski w Polsce – RAPORT 2021” Bartosz Murawski, dyrektor ds. kluczowych klientów, Rational.

Jednocześnie klienci mają bardzo wysokie wymagania traktując hotel nie tylko jako miejsce do snu, a coraz częściej jako miejsce relaksu, wypoczynku, spotkań nie tylko biznesowych, ale również towarzyskich. Przewagą konkurencyjną, ale też dodatkową atrakcją może być profesjonalna i smaczna kuchnia, która może przyciągnąć wielu klientów.

Urządzenia RATIONAL idealnie wspierają sektor hotelarski eliminując rutynowe czynności, gwarantując elastyczność, produkując nieprzerwanie najwyższą jakość i pracując inteligentnie. Podczas przyrządzania makaronów, ragout i budyniów z iVario Pro jak i zapiekanki, pieczeni czy warzyw z iCombi Pro. Praca obydwu urządzeń rozpoczyna się już rano uzupełniając ofertę śniadaniową, poprzez bankiety, obiady a la carte, room service czy kolacje. Personel (nawet niewykwalifikowany) może w łatwy sposób zapewnić dania na wysokim poziomie. Urządzenie odpowiednio zaprogramowane minimalizuje wiedzę potrzebną do przygotowania potraw co oczywiście musi iść w parze z dobrze ułożonym procesem operacyjnym. Dzięki takim rozwiązaniom możemy oferować gorące dania 24h na dobę.

Kolejnym rozwiązaniem wspierającym biznes hotelowy jest aplikacja RATIONAL ConnectedCooking. Pozwala ona na zdalne sterowanie urządzeniem z poziomu telefonu lub komputera, nadzór nad powierzonymi operacjami, zapewnia bezpieczeństwo jak również w łatwy sposób w kilka minut główny szef kuchni może skonstruować przepis lub proces dedykowany do danego menu lub dania. W mgnieniu oka wszystkie restauracje danej sieci mogą mieć to samo menu, przepisy, informacje. Pozwala to na utrzymanie najwyższych standardów oraz powtarzalność, która jest tak ważna w rozwiązaniach sieciowych.

Patrząc na obecną sytuację w Polsce uważam, że jeszcze dużo przed nami, bo potencjał naszego rynku jest duży. Nowe koncepty, ciekawe menu, wysoko wykwalifikowani szefowie kuchni to nadal bardzo aktualne tematy. RATIONAL zapewnia rozwiązania dla partnerów biznesowych, którzy poszukują innowacji, ale też zmagają się z bieżącymi wyzwaniami.

ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.