Bistro WuWu zorganizuje Ucztę Ziemniaczaną

Potencjał tego warzywa jest bardzo duży. Będzie można się o tym przekonać podczas wydarzenia specjalnego. Przygotowane na ten dzień menu przełamie stereotyp ziemniaka. Zostanie on podany z kawiorem, kiszonym chlebem czy konfiturą śliwkową. Podsumowująca pierwszą edycję Festiwalu Ziemniaków Uczta Ziemniaczana odbędzie się 7 lutego o godz. 19:00 w Bistro Barze WuWu w Centrum Praskim Koneser.

Ziemniaka je się w różnych odsłonach na całym świecie, a gama jego wykorzystania jest ogromna. Istnieje ponad 500 sposobów jego przygotowania. Może być pieczony, gotowany, duszony, smażony, na słodko, wytrawnie… Ma też wiele innych zastosowań – można z niego zrobić papier, wódkę czy środek do czyszczenia. Odbywający się po raz pierwszy Festiwal Ziemniaków pokazuje, że warzywo to ma również wiele połączeń smakowych, które mogą naprawdę zaskoczyć. Przekonają się o tym goście Bistro Baru WuWu podczas podsumowującej tę edycję Uczty Ziemniaczanej.

Szef kuchni WuWu, szykuje na ten wieczór menu w dwóch wariantach – mięsnej i wegetariańskiej. Miłośnikom ryb oraz tradycyjnych smaków na pewno przypadną do gustu bliny ziemniaczane z kaszą gryczaną i wędzonym pstrągiem (lub kawiorem warzywnym) podawane z kwaśną śmietaną. Ci, którzy lubią niekonwencjonalne połączenia powinni spróbować kremu z pieczonego ziemniaka z kiszonym chlebem, jajkiem w koszulce, kawiorem z wędzonego pstrąga z Zielenicy (lub warzywnym). Nie zabraknie również czegoś na deser – pączki ziemniaczane z konfiturą śliwkową będą idealnym zwieńczeniem Uczty Ziemniaczanej w WuWu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Menu mięsne:
– Bliny ziemniaczane z kaszą gryczaną, wędzony pstrąg, kwaśna śmietana
– Krem z pieczonego ziemniaka z kiszonym chlebem, jajko w koszulce, kawior z pstrąga wędzonego z Zielenicy
– Krokiety ziemniaczane z kaczką i estragonem, palona kapusta, sos grzybowy
– Pierogi z ziemniakami i kaszanką, szara reneta, musztarda ziarnista
– Pączki ziemniaczane z konfiturą śliwkową

Menu wegetariańskie:
– Bliny ziemniaczane z kaszą gryczaną, warzywny kawior, kwaśna śmietana
– Krem z pieczonego ziemniaka z kiszonym chlebem, jajko w koszulce, kawior warzywny
– Krokiety ziemniaczane z jarmużem i estragonem, palona kapusta, sos grzybowy
– Pierogi z ziemniakami i cieciorką z warzywami, szara reneta, musztarda ziarnista
– Pączki ziemniaczane z konfiturą śliwkową

Uczta Ziemniaczana w Bistro Barze WuWu rozpocznie się o godz. 19:00. Cena kolacji: 160 zł / os.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.