Branża cateringowa apeluje do partnerów

Udostępnij artykuł
Ze względu na stan epidemiczny wiele imprez musiało zostać odwołanych. W związku z tym, w bardzo trudnym położeniu znalazły się także firmy dostarczające przysmaki na eventy. W apelu do partnerów, wystosowanym przez Tomasza Woźniaka, CEO Easycatering.pl pojawia się prośba o przesuwanie terminów realizacji zamówień, a nie ich całkowite anulowanie. Akcja opatrzona jest hashtagiem ##przesuwajnieusuwaj i podpisały się pod nią m.in. Batida, Belvedere, Catering 24, Cosmopolitan, Deli, Mazurkas, Food Club, Gado Catering, Bocian Catering, Imprezy Poznań, HJ Catering, MaPassion Catering, Times Event Center.

Chcemy wspólnie uświadomić jak ważne jest teraz przesuwanie terminów cateringów oraz eventów nawet na odległe. To daje większą szansę firmom na przeżycie. Na pewno wszyscy przez to nie przejdą, wiele osób straci prace, ale wspólnie możemy zminimalizować i to w przyjazny sposób. Jesteśmy startupem, działamy niestandardowo. Teraz jesteśmy odpowiedzialni zarówno, aby zmieniać branże oraz jej pomagać w kryzysowych sytuacjach – mówi Tomasz Woźniak, CEO Easycatering.pl

Kliknij, aby przeczytać apel branży cateringowej

Poniżej pełna treść apelu:

W imieniu całego zespołu Easycatering.pl i współpracujących z nami partnerów cateringowych zwracamy się uprzejmie z apelem z powodu obecnej sytuacji kryzysowej wynikającej z panującej pandemii koronawirusa COVID19.

Apelujemy w imieniu całej branży cateringowej o to, aby nie rezygnować z cateringów oraz dużych eventów tylko w miarę możliwości przesuwać na dalsze terminy, nawet odległe w wakacje lub na jesieni.

Obecna sytuacja jest naprawdę trudna dla całej branży cateringowej oraz eventowej.
Liczymy na wspólne działanie.

Jak możesz pomóc?
1. Nie usuwaj zaplanowanego cateringu lub eventu. 
2. Przesuń termin lub zaplanuj nowe cateringi nawet na odległe terminy np: na wakacje lub na jesień 2020.
3. Ocalmy wspólnie branżę cateringową.

Dlaczego zaplanowane cateringi z wyprzedzeniem są tak ważne?
1. Pozwalają ocenić przyszłe przychody
2. Utrzymać pracowników
3. Odpowiednio zminimalizować wydatki

Pod Apelem #przesuwajnieusuwaj podpisują się:
Batida, Belvedere, Catering 24, Cosmopolitan, Deli, Mazurkas, Food Club, Gado Catering, Bocian Catering, Imprezy Poznań, HJ Catering, MaPassion Catering, Times Event Center każdego dnia i wiele więcej….

Jesteśmy do Państwa dyspozycji pracując całkowicie w trybie pracy zdalnej.
Tomasz Woźniak 
#CEO i Założyciel Easycatering.pl

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.03.2020
Aktualizacja: 17.03.2020