Burger i sałatka z nachosami – nowość w Chilli Mili

Udostępnij artykuł

Kurczak, prażona cebulka i nachosy – to podstawa najnowszych dań w menu Chilli Mili – burgera Crispiano, a także Crispy Chicken Salad. Specjalna oferta inspirowana kuchnią meksykańską zadebiutowała we wszystkich restauracjach sieci 31 marca. Tego dnia premierę miało również odświeżone menu, w skład którego wchodzą m.in. sezonowe dotąd Chicken Bajgle i Chizadilla Chorizo oraz gofry na słodko.

Chrupiący kurczak w panierce zawsze stanowił naszą specjalność, ale tym razem przesadziliśmy – żartuje Agnieszka Rejkowicz, koordynatorka sieci franczyz Chilli Mili. Dodatek nachosów i prażonej cebulki powoduje efekt extra crispy. Przy okazji nowy burger i sałatka nawiązują do meksykańskich smaków. W ich skład wchodzą m.in. grillowane chorizo, czerwona fasola, a także pikantna salsa pomidorowa.

W ramach eventu Nacho Dores, od 31 marca do 31 maja, dostępne są:

  • burger CRISPIANO – z kurczakiem, grillowanym chorizo, prażoną cebulką, nachosami, ogórkiem koserwowym, rukolą, majonezem  i sosem serowym oraz meksykańskim
  • CRISPY CHICKEN SALAD CHICK – z kurczakiem, fasolą czerwoną, nachosami, cebulą czerwoną, chorizo, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem konserwowym, sosem ziołowym i miksem sałat

Burgera można zamówić osobno lub w zestawie z frytkami i dolewką napojów Home Made Drinks, na miejscu na wynos lub na dowóz.

Przy okazji stałe menu Chilli Mili uległo kilku modyfikacjom. Miejsce kilku niedostępnych już pozycji zastąpiły sezonowe dotąd Chicken Bajgle (w trzech wariantach smakowych) oraz Chizadilla Chorizo. Pojawiła się też sekcja deserów. Od teraz Chilli Mili serwuje gofry z konfiturą (wiśniową lub egzotyczną), bitą śmietaną i polewą.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.04.2022
Aktualizacja: 05.04.2022