Marka wprowadza do swojej oferty trzy nowe pozycje z filetem z kurczaka. Grand Chicken to największa premiera MAXa od początku istnienia marki w Polsce. Wrzesień przynosi nie tylko zmiany w menu. Sieć świętuje także swoje 5. urodziny w naszym kraju.

Burgerem podstawowym w nowej linii, jest Grand Chicken Sandwich, klasyk, z czerwoną cebulą, a także ogórkami kiszonymi i majonezem. Grand BBQ Chicken podawany jest z sosem BBQ, ogórkami kiszonymi, czerwoną cebulą i sałatką colesław. Ostatnim, ale nie mniej ważnym, przysmakiem dla tych, którzy kochają wszystko co pikantne, jest Grand Buffalo Chicken – podawany z sosem Buffalo Hot, czerwoną cebulą, ogórkami kiszonymi, sałatą lodową i majonezem. Wszystkie nowe burgery zamknięte są w złocistej bułce. Ponad to Grand Buffalo Chicken oraz Grand BBQ Chicken można zamówić w wersji wegetariańskiej, z kotletem Crispy No Chicken.
Smak i wykonanie
Nowe pozycje z kurczakiem w menu MAXa to efekt wielu miesięcy pracy w poszukiwaniu najlepszego smaku. Inspiracją dla właścicieli sieci był rosnący trend na burgery z kurczakiem w Stanach Zjednoczonych. MAX poszedł o krok dalej i stworzył kanapki z całym filetem z kurczaka. Jak przyznał Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers:
Tworząc menu opracowaliśmy wyjątkowe receptury, a wybór jednego smaku był na prawdę trudny. Dlatego, zdecydowaliśmy się wykonać odważny ruch i wprowadzić aż trzy różne burgery do naszej oferty. Uważam, że są to najlepsze z wprowadzonych przez nas w MAXie pozycji. Mam nadzieję, że każdy, kto nas odwiedzi zgodzi się z nami.
Świętuj 5. urodziny MAXa z nowym menu
Najstarsza szwedzka sieć restauracji z burgerami świętuje swoje 5. urodziny w Polsce. W sierpniu 2022 roku, sieć otworzyła 18. restaurację w naszym kraju. Otwarcie nowego lokalu w Jastrzębiu-Zdroju przyciągnęło setki gości. Do końca 2022 roku, MAX planuje otwarcia jeszcze trzech lokali w Polsce.
Ostatnie 5 lat to dla MAXa wyjątkowy czas. Przez te lata zdążyliśmy otworzyć 18 restauracji w całej Polsce i pozyskać wielu partnerów, poprzez wspieranie lokalnych społeczności i ich inicjatyw. Zyskaliśmy zaufanie naszych gości, którzy chętnie odwiedzają i wracają do naszych restauracji. Uwielbiam patrzeć na to, jak zadowoleni goście wychodzą z naszych restauracji. Nie ma lepszego prezentu na nasze 5. urodziny niż uśmiechnięty i usatysfakcjonowany posiłkiem gość. Mam nadzieję, że nowe pozycje w menu przyciągną do nas nowych gości, którzy czekali na te smaki tak samo jak my – mówi Richard Bergfors, Group CEO MAX Burgers.
Nowe Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken, Grand Buffalo Chicken i wegetariański Crispy No Chicken są dostępne w Polsce od 18 sierpnia. Razem z nowymi burgerami menu poszerzyło się także o zupełnie nowe, Buffalo Hot Wings – ostre skrzydełka z kurczaka. MAX zaktualizował również swoją Politykę Ochrony Zwierząt i tym samym przystał na wszystkie wymogi stawiane przez ECK (Europejskie Centrum Konsumenta).
Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.