“Czas na lato” w Salad Story

Udostępnij artykuł

Tego lata sieć przygotowała dla swoich gości,  nowe kompozycje ze składników takich jak: bakłażan w marynacie teriyaki, makaron soba, groszek cukrowy, marynowaną oraz prażoną cebulę, quinoę, limonkę, melona cantalupe oraz przepyszny dressing teriyaki.

Zestawienie sezonowych dań otwiera sałatka Fresh Mango Melon. Letnie smaki owocowo-warzywnej sałatki przypadną do gustu wielu miłośnikom lekkich kompozycji. W tej sałatce znajdziemy: melona cantalupe, świeże mango, groszek cukrowy miętę, mozzarellę. Do słodyczy pochodzącej ze smaku owoców pasuje dresing orientalne chilli.   

Druga kompozycja, którą przygotowała sieć Salad Story, to propozycja dla wegetarian. Pieczony bakłażan w marynacie teriyaki, makaron gryczany soba, fasolki edamame, świeży ogórek, groszek cukrowy, awokado oraz świeże zioła i mix sezamu to nasza sałatka Fresh Wege Teriyaki. Szczególnie polecane jest skropienie tej kompozycji sokiem z limonki.

Miłośnicy wrapów również znajdą dla siebie. A jest to Teriyaki Wrap, którego głównym składnikiem jest pieczony bakłażan w marynacie teriyaki w towarzystwie świeżych warzyw z dodatkiem prażonej i marynowanej cebuli.

Soba Kurczak Bowl, to kolejna propozycja dania na lato przygotowana przez Salad Story, na bazie makaronu gryczanego soba z dodatkiem kurczaka w sosie chilli oraz fasolek edamame, groszku cukrowego, kiełek brokułów, marynowanej i prażonej cebuli, a także posypki z sezamu, dla wegetarian kurczaka chili można zamienić na tofu w sezamie lub seitan.  

Druga propozycja bowla to Mango Łosoś. Poza soczystym mango i łososiem znajdują się w niej fasolki edamame, groszek cukrowy, quinoa, dojrzałe awokado i świeży ogórek. Wszystko to posypane jest świeżymi listkami mięty oraz prażoną cebulą.

Salad Story w tym sezonie wprowadza również SMOOTHIE’S ze świeżych składników. Awokado Ananas Mięta oraz Tropical Mango.

W tym sezonie nie zabraknie również zup przygotowywanych codziennie przez kucharzy w kuchni Salad Story. Smaki, na które mogą liczyć goście w restauracjach (każdego dnia inne dwie zupy) to: Gazpacho podawanego z mixem pestek oraz kiełkami, Kremu z Żółtych Warzyw wraz z koperkiem, Toskańskiego Kremu z Pomidorów serwowanego ze świeżą bazylią oraz Minestrone.

Źródło: Salad Story

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 23.06.2023
Aktualizacja: 23.06.2023