Dodatki do kawy doskonałej według Costa Coffee

Udostępnij artykuł
Tam, gdzie wieloletnie doświadczenie i pasja do kawy łączy się z naturą… rodzi się nowy smak. Sieć kawiarni proponuje roślinne alternatywy, które z powodzeniem zastąpią mleka pochodzenia zwierzęcego. Słodki kokos, kremowa soja oraz nowość w postaci napoju migdałowego z delikatną, orzechową nutą podkreślą wyjątkowy aromat ulubionych kaw Costa Coffee i zabiorą w egzotyczną podróż pełną interesujących połączeń smakowych.

Napoje na bazie roślin cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem nie tylko wśród wegan oraz osób nietolerujących laktozy. Ze względu na bogactwo witamin, minerałów i zdrowych tłuszczów, jak również niską kaloryczność coraz więcej osób decyduje się na tego typu alternatywę. Nie wszyscy jednak wiedzą, jak łączyć kawę i napój roślinny, aby uzyskać idealny smak. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom klientów Costa Coffee stworzyła najlepszą ofertę bazującą na napojach roślinnych,  które stanowią zdrowy zamiennik dla wielbicieli mlecznych kaw.

Od teraz w Costa Coffee napoje przygotowywane będą w dwóch wersjach – klasycznej oraz wegańskiej– na napoju roślinnym. Po raz pierwszy obok kokosa i soi, w kawiarniach dostępny będzie także napój na bazie migdałów. Jego aksamitna, kremowa konsystencja idealnie sprawdzi się w klasycznym Latte, jak również jego słodkich wariacjach czy tradycyjnej Americano, podkreślając właściwości mieszanek kawy i dodając przyjemnego, orzechowego posmaku.

Migdałowe nowości jako dopełnienie smaku 

Obok ulubionych bestsellerów pojawiają się także nowości bazujące na napoju migdałowym :

Winter Latte to klasyka w najlepszym znaczeniu, która stanowi idealne połączenie najwyższej jakości espresso i aksamitnego napoju migdałowego, uwydatniając jego właściwości. Całość ozdobiona prażonymi płatkami migdałów, które jeszcze bardziej akcentują charakter kawy. A co najistotniejsze to kawowa propozycja o niskiej kaloryczności (tylko 25 kcal w 100ml).

Waniliowa Latte na migdałowym o przyjemnym, waniliowym smaku. Zwieńczona drobną, karmelową posypką, która subtelnie podkreśla słodycz napoju. W tym przypadku napój migdałowy pozwala składnikom rozpływać się kolejno i zapewnia delikatne waniliowo – migdałowe wykończenie.

Czekoladowa Latte na migdałowym – to równie klasyczny smak co wanilia. Napój migdałowy pomaga odkryć smak czekolady na nowo. Migdał bardzo dobrze współgra z innymi składnikami, nadając im orzechowy posmak.

Wśród nowości nie mogło zabraknąć także intensywnej, słodkiej czekolady. Costa Coffee wprowadza do swojej oferty nową edycję – gorącej czekolady Czekolada zaakcentowana jest wyraźnym i przyjemnym smakiem orzechowym, a lekkości nadaje jej wykończenie bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdałów, których nie może zabraknąć w tej kampanii.

Goście odkryją je również w migdałowym biszkopcie z kremowym nadzieniem, posypanym kawałkami migdałów. Kolejną nowością wśród ciast jest wyjątkowy w smaku sernik na spodzie brownie, z białą polewą, posypką z liofilizowanej truskawki oraz ozdobą z ciastek. Obie propozycje idealnie dopełnią ofertę kaw przyrządzonych na migdałowym napoju.

SWEETS & COFFEE – Grudzień 2018
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.01.2019
Aktualizacja: 25.02.2019