Dzień św. Patryka w warszawskich restauracjach

Farbowanie wodospadu Niagara, podświetlanie Krzywej Wieży w Pizie, to tylko nieliczne z działań prowadzonych dla uczczenia tego święta. 17 marca ludzie na całym świecie ubierają się na zielono, piją whisky, zielone piwo oraz gotują i jedzą zielone potrawy. W miastach najbardziej prestiżowe miejsca nabierają zielonej barwy.

W Warszawie na fanów patrona Irlandii czekają kulinarne atrakcje. Wszyscy, którzy chcą uczcić ten dzień, mogą napić się zielonego piwa Kozel w restauracjach Jeff’s w Galerii Mokotów, na Polu Mokotowskim i w Hali Koszyki. Zielone piwo będzie również serwowane w restauracji Podwale 25 Kompania Piwna.

We włoskiej restauracji Otto Pompieri będzie można z okazji dnia Św. Patryka wypić „Zielony” sok ze szpinaku, jabłka, brokuł z dodatkiem cytryny i zjeść „”zieloną pizzę”, czyli pizzę z pesto bazyliowym, afumicatą (wędzoną mozzarellą), pomidorkami cherry i chili.  

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.