Gardens by Fort ze świątecznymi i sylwestrowymi propozycjami

Udostępnij artykuł
Restauracja przygotowała dla swoich gości atrakcje, jednak w tym okresie najważniejsze jest bezpieczeństwo odwiedzających. W związku z obostrzeniami obowiązującymi od 15 grudnia 2021, w restauracji wprowadzone zostaną dodatkowe środki bezpieczeństwa, tak aby wszyscy goście mogli czuć się swobodnie i korzystać z atrakcji, jakie zostały dla nich przygotowane przed końcem roku.
Bezpieczeństwo gości w restauracji od 15 grudnia 2021

W związku z decyzjami władz państwowych wprowadzającymi szereg ograniczeń, w tym m. in. dotyczących limitu gości w placówkach gastronomicznych, które skutkują koniecznością wprowadzenia szczególnych środków. Od dnia 15 grudnia 2021 roku, mając na uwadze wprowadzone obostrzenia oraz w trosce o życie i zdrowie gości oraz pracowników, przed wejściem do Restauracji Gardens by Fort niezbędne będzie okazanie obsłudze certyfikatu szczepienia przeciwko Covid-19. W przypadku braku okazania dowodu szczepienia przeciwko Covid-19 personel zmuszony będzie odmówić wstępu do restauracji i możliwości skorzystania z oferty gastronomicznej. – Za utrudnienia przepraszamy, pragnąc jednocześnie wyjaśnić, że zaistniała sytuacja nie jest zależna od nas i stanowi zdarzenie zewnętrzne, na które nie mamy wpływu – wyjaśniają przedstawiciele restauracji.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Menu Świąteczne na wynos

Restauracja Gardens by Fort dla swoich gości przygotowała w okresie przedświątecznym, możliwość zamówienia potraw świątecznych na wynos. Szef kuchni przygotował w ofercie takie tradycyjne pozycje, jak barszcz czerwony, pierogi z kapustą i grzybami wśród dan głównych, ale również nieco mniej oczywiste jak pieczony sandacz z sosem rakowym czy polędwiczka wieprzowa z kasztanami, szynka dojrzewającą i sosem grzybowym. Wśród przystawek znajdziemy między innymi rybę po grecku, tradycyjną sałatkę jarzynową czy śledzia ze śmietana i jabłkiem. Szef kuchni proponuję również świąteczne desery, a wśród nich makowiec, szarlotka z kruszonka i sernik z biała czekoladą. Zamówienia można składać drogą mailową (kontakt@gardensbyfort.pl) do 19 grudnia 2021 do godziny 20:00. Odbiór własny w lokalu dnia 23 grudnia od godziny 12:00 do 22:00.

Noc Sylwestrowa

31 grudnia goście mogą liczyć nietuzinkowy wieczór. Szef kuchni, Kamil Rabczyński, przygotował specjalne dedykowane na tę okazję menu, które pozwoli przeżyć kulinarną podróż po krajach większości kontynentów.

Pomysł na menu sylwestrowe narodził się w odniesieniu do pandemii oraz braku możliwości podróżowania. Chcielibyśmy za pomocą dań, które będziemy serwować zabrać naszych gości w podróż po różnych zakątkach świata dając im możliwość choć na krótką chwilę przenieść się np. do Peru czy Francji. Stawiamy na autentyczność smaków i aromatów poszczególnych państw dlatego każda z pozycji jest tak skomponowana, żeby w jak największym stopniu oddać to czym dany kraj się wyróżnia – podkreśla szef kuchni Kamil Rabczyński.

Od godziny 20:00 do 1:00 dla gości zaśpiewa na żywo Małgorzata Skrzyniarz. W akompaniamencie gitary będzie można posłuchać najbardziej znane hity muzyki popularnej m.in. utwory z repertuaru Michaela Jacksona, Whitney Houston czy Glorii Gaynor. Nie zabraknie także polskich kompozycji, takich jak „Ale jazz” Sanah czy utworów Ani Dąbrowskiej. Muzyczne doznania zostaną dopełnione instrumentami perkusyjnymi, które Małgorzata ma zawsze „pod ręką”. Wszystko po to, aby wykonywane utwory nabrały jeszcze większego smaku i charakteru. Rezerwacji na ten niezapomniany wieczór można dokonać wysyłając email na adres: kontakt@gardensbyfort.pl. Przy rezerwacji stolika na Sylwestrowy wieczór obowiązuje zadatek w wysokości 100 zł brutto od osoby, który jest do wykorzystania w całości podczas wydarzenia.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.12.2021
Aktualizacja: 15.12.2021