Gniezno: catering za 4 mln zł

Udostępnij artykuł

Oferta firmy Solar była jedyną ofertą złożoną w przetargu ogłoszonym przez placówkę. Umowa dotyczy prowadzenia kuchni i stołówek szpitala. W ramach tych działań firma zobowiązuje się m.in.: do przygotowania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych na oddziałach szpitalnych przy zapewnieniu odpowiedniej ilości i jakości oraz urozmaiceniu posiłków. Firma wynajmie także na podstawie umowy ze szpitalem w Gnieźnie kuchnię o łącznej powierzchni użytkowej 255,98 mkw.

Gnieźnieńska firma Solar zajmuje się m.in.: organizacją wypoczynku dla dzieci i dorosłych (m.in. obozy, zielone szkoły), usługami doradczymi oraz organizacją szkoleń i konferencji i usługami gastronomicznymi oraz cateringiem (szpitale, szkoły, przedszkola, indywidualne zamówienia).

SP ZOZ w Gnieźnie prowadzi obecnie pięć oddziałów szpitalnych przy ul. 3 Maja oraz sześć oddziałów szpitalnych, w tym oddział ratunkowy, przy ul. św. Jana. W sumie cały szpital liczy 360 łóżek. W ramach struktury ZOZ-u działają również 23 poradnie przyszpitalne oraz szkoła rodzenia. W szpitalu są dwa laboratoria oraz pięć pracowni diagnostycznych. Placówka obsługuje około 17 tys. pacjentów rocznie. Oprócz tego przyjmowani są pacjenci ambulatoryjni.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.07.2010
Aktualizacja: 26.07.2010