Green Bus znika z gastronomicznej mapy Wrocławia

Udostępnij artykuł

Popularna restauracja bankrutuje. W 2015 roku była marzeniem właścicieli, dzisiaj stała się utrapieniem. Ostatnie lata nie były proste dla przedsiębiorców, właścicieli  lokali gastronomicznych, jednak Grzegorz i Joanna nie odpuszczali i walczyli o swój biznes.

Gdy wiele restauracji musiało zakończyć działalność w czasie pandemii i lockdownów, oni przetrwali, później przyszły pierwsze podwyżki – za gaz, prąd, produkty. Koszty ich działalności znacznie wzrosły, stracili płynność finansową.

W dodatku wojna w Ukrainie wprowadziła wielkie zamieszanie na rynek sprzedaży, kontrakty z dystrybutorami zostały pozrywane, ceny produktów zmieniają się z dnia na dzień.

Teraz, gdy szaleje inflacja, ceny prądu, gazu i żywności rosną coraz bardziej i coraz szybciej. Właścicieli nie stać już na dalsze utrzymywanie restauracji, o którą tak walczyli. Obecnie mają do spłaty długi w łącznej wysokości prawie 150 tysięcy złotych.

Jeśli do końca września nie znajdziemy nowego najemcy na ten lokal – będziemy bankrutami. Będziemy zmuszeni zdemontować absolutnie wszystko i pozostaniemy z ogromnym długiem który pozostanie nam do spłaty na lata – mówią właściciele Green Busa.

Link do zbiórki: https://pomagam.pl/greenbus Pomagam.pl pozwala w ciągu kilku chwil samodzielnie stworzyć internetową zbiórkę pieniężną na dowolny cel oraz udostępnia narzędzia do jej promowania.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.09.2022
Aktualizacja: 15.09.2022