Gringo Bar i Manaya Mushashi spotkają się w nowej lokalizacji

Udostępnij artykuł
Strefa Spotkania i Dania warszawskiej galerii nieustannie się powiększa, podobnie, jak lista sklepów, restauracji oraz atrakcji dla gości. Wśród nadchodzących debiutów nie zabraknie nowości kulinarnych w międzynarodowych odsłonach. Swoje drzwi dla gości Galerii Młociny otworzy między innymi Gringo Bar, czyli koncept oferujący meksykańskie jedzenie w zdrowej, wyrazistej odsłonie oraz Manaya Mushashi znana z ramenów oraz tsukemenów. 

Drugie piętro Galerii Młociny to miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

W drugiej połowie sierpnia w Hali Hutnik gości powita Gringo Bar, czyli stworzony przez Macieja „Bilona” Bilkę koncept, którego fundamentem jest serwowanie świeżego i zdrowego jedzenia w wyrazistej, meksykańskiej odsłonie. Z Meksyku będziemy mogli przenieść się prosto do Japonii. Wśród nowości kulinarnych pojawi się międzynarodowa sieć Manaya Mushashi, oferująca rameny oraz tsukemeny prosto z ulic Tokio. A skoro mowa o Kraju Kwitnącej Wiśni, Sushi Zushi, czyli sieć restauracji oferująca japońskie jedzenie w polskim wydaniu, otworzyła w lipcu swoje drzwi dla wszystkich odwiedzających. Zwolenników hiszpańskich tapas ucieszy fakt, że od niedawna można ich skosztować w restauracji Sobremesa, która słynie z przekąsek rodem z katalońskiej cociny i w której już niebawem będzie można smakować win z najlepszych południowych winnic.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.08.2019
Aktualizacja: 09.08.2019