Gruby Benek z nowymi lokalami

Ogólnopolska Sieć Restauracji Gruby Benek otworzyła dwa nowe punkty. To jedne z największych lokali zrzeszonych pod tą marką. Oba wyposażono w nowoczesne technologie na niespotykaną dotąd w innych sieciach skalę.

Biorąc pod uwagę trendy rynkowe oraz rosnące potrzeby gości, zdecydowano o zastosowaniu rozwiązań, stanowiących rzadkość na polskim rynku. Należą do nich m.in. stoły z ładowarkami indukcyjnymi, które umożliwią gościom szybkie bezprzewodowe naładowanie smartfonów i tabletów oraz bezpłatne WI-FI. Sieć sama rozpoznaje użytkownika i łączy się z nim bez logowania, bez względu na to, w którym lokalu w kraju akurat się on znajduje. Wystarczy jednorazowo się do niej zalogować. Tradycyjne menuboardy zastąpiono monitorami LCD, które pozwalają na szybsze wprowadzanie zmian w wyświetlanych promocjach i ofertach. Gwarancję powtarzalności produktu daje zastosowanie pieców przelotowych.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Dwie nowe lokalizacje

Restauracje urządzono tak, by dawały pełen komfort klientom- zarówno jeśli chodzi o stylistykę, czyli ciepłe i przyjazne wnętrza, jak i atmosferę, w której przebywają- wyposażono je w nowoczesną formę wentylacji i klimatyzacji, dzięki której w restauracjach zawsze jest świeże powietrze, a ubrania nie przejmują zapachów, jak w innych pizzeriach.

Obie restauracje zlokalizowane są na obrzeżach miast (łódzkim Teofilowie oraz podwarszawskich Ząbkach) i obsługują gości kilku najbliższych dzielnic. Oprócz pizzy w stylu amerykańskim (na grubym cieście i dużą ilością składników) oferują wysokiej jakości burgery (zawierające 200 g. wołowiny), kawałki chrupiącego kurczaka, sałatki, tortille i quesadille.

Otwarcia nowych lokali spotkały się z ogromnym zainteresowaniem ze strony okolicznych mieszkańców- w obu przypadkach w pierwszym dniu działalności odwiedziło je kilkaset osób. To nie koniec ekspansji sieci w dużych miastach.

– Jeszcze w tym roku zamierzamy otworzyć w Warszawie cztery nowe restauracje. Aktualnie jesteśmy już w trakcie realizacji inwestycji na warszawskich Bielanach. Lokal w Ząbkach został przyjęty przez klientów bardzo dobrze, trzy tygodnie po otwarciu, ruch nie maleje – mówi Katarzyna Włodarczyk- Pięta członek zarządu ds. rozwoju sieci. – To pokazuje, że  Warszawa i jej okolice to bardzo dobre miejsca na ekspansję. To prawda, że konkurencją jest tu duża, ale na przykładzie Ząbek widać, że goście oczekują czegoś innego, nowego i znajdują to właśnie w naszych lokalach.

Gruby Benek to renomowana polska sieć pizzerii, licząca blisko 40 lokali w całej Polsce. Oferują one nie tylko pizzę, ale też m.in. burgery, frytki, chrupiącego kurczaka. Bogata oferta i produkty najwyższej jakości pomogły zdobyć zaufanie klientów i dostarczyć franczyzobiorcom sprawdzony, skuteczny koncept biznesowy. Jego formuła powoduje, że wszystkie lokale sieci przynoszą zyski, a wielu franczyzobiorców decyduje się na otwarcie kolejnej restauracji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.