Heated Box czyli rewolucja w podgrzewaniu gotowych posiłków

Udostępnij artykuł
Heated Box to aktywowany wodą system podgrzewania dań gotowych, przeznaczony dla cateringów dietetycznych oraz producentów żywności gotowej. Gwarancja zdrowo i wygodnie podgrzanego posiłku z pewnością zainteresuje wiele osób korzystających na co dzień z diety pudełkowej oraz stworzy nowe scenariusze wykorzystania dla żywności gotowej.

Żywność gotowa oraz diety pudełkowe z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Wygoda oraz oszczędność czasu to kluczowe czynniki decydujące o wybraniu posiłków „podgrzej i zjedz”.

No właśnie, podgrzej…

Często podczas dnia wypełnionego aktywnościami nie mamy możliwości podgrzania posiłku, a jedzenie z kuchenki mikrofalowej nie cieszy się najlepszą opinią.

Heated Box to nowy poziom wygody oraz niezależności, gwarantujący gorący posiłek podgrzany w zdrowy i naturalny sposób.

Jak działa system podgrzewania Heated Box?

Wkład podgrzewający umieszczamy w pudełku i zalewamy go szklanką wody.

Następnie nakładamy zamknięty pojemnik z jedzeniem na pudełko Heated Box.

Umieszczony między pudełkami wkład podgrzewający po upływie około minuty, zacznie zamieniać wodę w gorącą parę. Ciepło przekazywane jest do żywności przez ścianki opakowania.

Podczas podgrzewania ważne jest, aby nie zrywać folii ochronnej z posiłku, ponieważ tworzy ona swego rodzaju reflektor cieplny. W przeciwieństwie do kuchenki mikrofalowej podgrzewacz nie wytrąca cząsteczek wody z jedzenia — posiłek po podgrzaniu nie będzie suchy.

Po 12 minutach otrzymujemy gotowy, gorący posiłek

Po zerwaniu folii z opakowania jedzenie jest równomiernie podgrzane, a jego temperatura to 60 – 70°C.

Poza oczywistym smakiem tak podgrzanego jedzenia, na wielki plus zasługuje również sam „user experience”. Po dolaniu wody, posiłek podgrzewa się w pełni automatycznie. Jedzenie nie przypali się, a gdy coś zajmie naszą uwagę i przypomnimy sobie o nim po czasie, Heated Box nadal będzie utrzymywał jego ciepło.

Rozwiązanie dla wielu gałęzi sektora HoReCa

Pudełko Heated Box pasuje do popularnie używanych zgrzewanych tacek, dlatego firmy wytwarzające gotowe jedzenie, nie muszą wprowadzać zmian w pakowaniu posiłków. Cena podgrzewacza jest stosunkowo niska, a pudełko jest wielorazowego użytku, co stanowi ekonomiczny aspekt tego rozwiązania.

Producenci dań gotowych będą mogli pozyskać nowych klientów, gwarantując im ciepły posiłek. Dodatkowa opcja podgrzewania to tylko kilka procent wartości zamówienia diety pudełkowej.

Natomiast zestaw do żywności gotowej sprzedawanej w sklepach i na stacjach, może być oferowany oddzielnie, nie podnosząc jej ceny.

Heated Box doskonale wpisuje się w założenia żywności zdrowej i wygodnej. Nowa technologia sprawia, że smaczne, gotowe posiłki są na wyciągnięcie naszej ręki. To rozwiązanie rewolucyjne, które przyczyni się do jeszcze większej popularyzacji gotowych posiłków. Więcej informacji na stronie: www.heatedbox.pl.

Tekst powstał we współpracy z Heated Box.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> zapoznaj się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.05.2021
Aktualizacja: 24.05.2021