Lokalizacje dostępne w systemie Hospoda U Svejka to: Galeria Biała w Białymstoku, ścisłe centrum Wadowic, Piotrków Trybunalski – ul. Słowackiego oraz Galeria Forum z Gliwicach (food court).
W systemie firmy jest pełna gastronomia – restauracja Hospoda U Svejka o minimalnej powierzchni 80 mkw. oraz oferta dla małych punktów gastronomicznych zlokalizowanych w "gorących" miejscach, np. centra handlowe – SzwejkFood (min. 25 mkw.). Przewidywana suma inwestycji w lokale sieci to: opłata wstępna: 7-12 tys. zł (zależnie od projektowanej powierzchni), opłata stała 3-5 proc. od obrotu (każda umowa jest negocjowana indywidualnie), możliwość wprowadzenia zapisów o opłacie stałej lub wykupie jednorazowym oraz inwestycje od 40 tys. zł.
Hospoda U Svejka to czeska gospoda z tradycyjnymi daniami tej kuchni, wyborem lokalnych piw, imprezami z muzyką dechovkową – dętą czeską, biesiady piwne. Oprócz tradycyjnych potraw czeskiej kuchni, proponowane są własne produkty tj.: bombery, rochliki (alternatywa dla pizzy).
Aktualnie firma prowadzi dwa lokale – w Bielsku-Białej (ul. Barlickiego 19) oraz w Galerii Nowy Świat w Rzeszowie. Właścicielami koncepcji są osoby fizyczne: Arkadiusz Taborski i Maciej Walczak, którzy działają na rynku gastronomicznym od 1996 r. Arkadiusz Taborski zajmuje się również projektowaniem koncepcji lokali gastronomicznych, a także aranżacją wnętrz lokali.