Hospoda U Svejka: wkrótce cztery nowe lokale

Udostępnij artykuł

Lokalizacje dostępne w systemie Hospoda U Svejka to: Galeria Biała w Białymstoku, ścisłe centrum Wadowic, Piotrków Trybunalski – ul. Słowackiego oraz Galeria Forum z Gliwicach (food court).

W systemie firmy jest pełna gastronomia – restauracja Hospoda U Svejka o minimalnej powierzchni 80 mkw. oraz oferta dla małych punktów gastronomicznych zlokalizowanych w "gorących" miejscach, np. centra handlowe – SzwejkFood (min. 25 mkw.). Przewidywana suma inwestycji w lokale sieci to: opłata wstępna: 7-12 tys. zł (zależnie od projektowanej powierzchni), opłata stała 3-5 proc. od obrotu (każda umowa jest negocjowana indywidualnie), możliwość wprowadzenia zapisów o opłacie stałej lub wykupie jednorazowym oraz inwestycje od 40 tys. zł.

Hospoda U Svejka to czeska gospoda z tradycyjnymi daniami tej kuchni, wyborem lokalnych piw, imprezami z muzyką dechovkową – dętą czeską, biesiady piwne. Oprócz tradycyjnych potraw czeskiej kuchni, proponowane są własne produkty tj.: bombery, rochliki (alternatywa dla pizzy).

Aktualnie firma prowadzi dwa lokale – w Bielsku-Białej (ul. Barlickiego 19) oraz w Galerii Nowy Świat w Rzeszowie. Właścicielami koncepcji są osoby fizyczne: Arkadiusz Taborski i Maciej Walczak, którzy działają na rynku gastronomicznym od 1996 r. Arkadiusz Taborski zajmuje się również projektowaniem koncepcji lokali gastronomicznych, a także aranżacją wnętrz lokali.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 20.07.2010
Aktualizacja: 20.07.2010