[POD NASZYM PATRONATEM] Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki. Wszyscy goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji „U Fukiera”! Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.
Zasady konkursu…
…są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska. Co ważne – aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres festiwalu. Zwycięzcami będą aż trzej goście festiwalu wraz z osobami towarzyszącymi, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe. Nagrodę będzie można zrealizować do 15 sierpnia 2021 roku.
Przeboje najlepszych restauracji
Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych szefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały swoje bestsellerowe menu. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.
Bezpieczeństwo gości
Ponieważ bezpieczeństwo gości jest dla organizatorów priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100 proc. w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji.
Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Regulamin konkursu: https://restaurantclub.pl/regulation/77
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.
Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.
Termin Festiwalu: 9-27 czerwca 2021
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.