#Idź! na Restaurant Week i wygraj kolację z Magdą Gessler „U Fukiera”

Udostępnij artykuł
[POD NASZYM PATRONATEM] Wiosenna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki. Wszyscy goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji „U Fukiera”! Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.
Zasady konkursu…

…są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #IDŹdoRestauracji i #UFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska. Co ważne – aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres festiwalu. Zwycięzcami będą aż trzej goście festiwalu wraz z osobami towarzyszącymi, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe. Nagrodę będzie można zrealizować do 15 sierpnia 2021 roku.

Przeboje najlepszych restauracji

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych szefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały swoje bestsellerowe menu. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.

Bezpieczeństwo gości

Ponieważ bezpieczeństwo gości jest dla organizatorów priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100 proc. w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji.

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Regulamin konkursu: https://restaurantclub.pl/regulation/77

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.

Termin Festiwalu: 9-27 czerwca 2021

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 02.06.2021
Aktualizacja: 02.06.2021