Październik w Browarach, to także czas Dyniobrania. Z tej okazji wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej. To ostatni dzwonek, by skorzystać z darów jesieni. Oferty obowiązują do 5 listopada. Na najbliższy weekend zaplanowano z kolei atrakcje z okazji Halloween.

Trwa Dyniobranie!
Pumpkin Spice Cheesecake to idealna odpowiedź na jesień i idealny partner do kawy Pumpkin Spice Latte. Dyniowy sernik z posmakiem pomarańczy, ukryty w polewie z czekolady karmelowej, a na górze , pachnący cynamonem ganache posypany kruszonką Speculoos. To ciastko, które najlepiej smakuje w jednym z dyniowych ogródków DESEO. Z kolei NINE’s Restaurant & Sports Bar do końca października czaruje proponuje Krem Dyniowy, Chicken Curry Corma, Prawn Curry Corma. Także Vege Curry Corma, Nine’s Pumpkin Smash i Latte Pumpkin Spice.
Dynia po Hiszpańsku? Nie ma problemu! Sobremesa Tapas Bar proponuje krem z dyni, filet z kurczaka supreme z puree z dyni oraz ciasto dyniowe. Munja Browary Warszawskie w bałkańskim stylu przygotowała kaczkę po skadarsku z kluseczkami truflowymi, sezonowymi grzybami, musem z dyni, cukinią, pieczoną dynią, a także guanciale suino i wiśniowym sosem demi glace na bazie wina Porto. Piekarnia Bakery specjalnie z tej okazji przygotowała chleb na zakwasie z dynią.









W Boston Burger władzę przejął burger z chutney dyniowym. Tuż obok, bo w Browarze Warszawskim na gości czeka sałata w pieczonej dyni z miękkim owczym serem, obłędne dyniowe pierogi z białym serem na kremie z dyni, rozgrzewający krem z dyni ze smażonymi krewetkami i pastą curry, kopytka z pieczonej dyni w sosie z grzybów leśnych i najbardziej instagramowy dyniowy deser z pomarańczą!
To nie koniec! Starowarszawska Gastronomja zaskoczyła burratą z marynowaną dynią, rukolą i musem z orzecha laskowego. Sassy Warszawa serwuje stek z sezonowanej polędwicy wołowej z purée z dyni i palonego masła z dodatkiem sosu pieczeniowego z czerwonym winem, ziemniaczkami z grilla i dzikim brokułem. Wisienką na dyniowym torcie jest restauracja Olivos Cafe & Restaurant. Można tam spróbować pizzy z kozim serem, konfiturą z dyni i cebuli cytrynowej ze szczypiorkiem oraz deser kolokithopita! Dyniowe oferty w browarowych restauracjach dostępne są do 5 listopada.
Wydarzenia towarzyszące
W halloweenowy weekend (28-31.10), w Browarach muzycznie można liczyć na Halloween z Bałkańskim DJ-em w Munja Browary Warszawskie, noc w egipskim wydaniu w Baila Show&Dining czy krwiście szalone party SO HARD w Sassy Warszawa. Oprócz muzycznych aranżacji, warto wspomnieć o upiornych dekoracjach, które będą przyciągać wzroki i aparaty podczas halloweenowego weekendu. A skoro o dekoracjach mowa, to browarowe słodycze zyskają straszny look, aż strach ich nie spróbować. W Food Hall Browary koszmarnie dużo się będzie dziać, bo każdy z 11 konceptów przygotuje swoje popisowe danie w halloweenowej wersji. Bar Centralny poda dwa upiorne koktajle. To właśnie tutaj odbędzie się konkurs na najlepsze stroje z piekielnie atrakcyjnymi nagrodami. Ale to nie koniec! Polecamy również zawiesić oko na specjalnie przygotowanych kartach koktajli oraz upiornych pozycjach w menu w NINE’s Restaurant & Sports Bar, Sobremesa Tapas Bar, Olivos Cafe & Restaurant, Executive Lounge czy Browar Warszawski!
Browary Warszawskie zapraszają na trwające już Dyniobranie, które idealnie łączy się z weekendem halloweenowym! Tym, którzy na te wydarzenia wpadną w skórze wampirów, czarownic i innych demonów przypominamy, że idealną „foto-ścianką” będzie Dyniowa Farma w ogródku Food Hall Browary, która jest dostępna dla gości do końca października. Szczegóły można znaleźć na www.browarywarszawskie.com.pl.
Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.
Tekst powstał we współpracy z Echo Investment.