Lokal, o którym było głośno, na długo przez otwarciem, za sprawą współwłaściciela, którym jest Robert Lewandowski (obok Jacka Trybuchowskiego i Jerzego Krzanowskiego), mocno stawia na propozycje wegańskie. Za kreację całego menu odpowiada Tadeusz Muller. Z wizytą do restauracji Nine’s wybrała się reprezentacja RoślinnieJemy.
Tadeusz Muller o daniach roślinnych w Nine’s
Nine’s to miejsce uniwersalne. Dlatego ważne miejsce zajmuje tu kuchnia roślinna. W menu można znaleźć roślinne przekąski, takie jak wędzone awokado z Beyond Meat. Mamy też burgery z wegańskim niemięsem. Można zamówić bowla z dwoma dodatkami – wegańskim Qurczakiem i halloumi. Dodatkowo są jeszcze precle, które są wizytówką naszej restauracji, które też oczywiście są roślinne – opowiada Tadeusz Muller.
Jacek Trybuchowski o menu
Nasze menu jest bardzo zbalansowane. To nie tylko kuchnia amerykańska, z twistem azjatyckim, co często podkreślamy, mamy też sporo dań roślinnych. Docelowo będzie ich ok. 40 proc. w naszej karcie, to się będzie zwiększać. Planowaliśmy to od samego początku. Chcemy, żeby każdy znalazł coś dla siebie w naszym menu – dodaje Jacek Trybuchowski, współwłaściciel Nine’s.
Pełną relację z wizyty można obejrzeć poniżej.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Restauracja, która znajduje się na terenie Browarów Warszawskich działa od października tego roku. Teraz powiększa swoją kartę o nowe pozycje i uruchamia kolejne piętra do dyspozycji gości, a także wprowadza rezerwacje indywidualne. Oprócz nowości w ofercie karty MENU, NINE’s ruszyło także z możliwością składania rezerwacji indywidualnych, dostępną TUTAJ. Dla rezerwacji firmowych oraz grupowych, powstał dedykowany dział [email protected].
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione