Tadeusz Muller współtworzy nowy catering dietetyczny

Udostępnij artykuł

Dieta Z Liścia to kolejny projekt, w który zaangażował się Tadeusz Muller, wspólnie z Łukaszem Strzelczykiem i Pawłem Barańskim. Catering dietetyczny działa w największych miastach Polski m.in. w Warszawie, Krakowie, Szczecinie, Wrocławiu, Poznaniu czy Trójmieście.

Tadeusz Muller, Łukasz Strzelczyk, Paweł Barański – twórcy Diety z liścia

Zebrałem całe doświadczenie z pracy w branży i już trochę zmęczony dużymi projektami, postanowiłem skupić się na czymś nowym. Wspólnie z przyjaciółmi poczuliśmy potrzebę, by dostarczać do domów restauracyjną jakość dań. Wszystko łączy się też z moją pasją do nutritarianizmu – mówi w rozmowie z nami Tadeusz Muller, współtwórca Diety Z Liścia.

W projekt zaangażowany jest także Paweł Barański, która odpowiada m.in. za dietę mięsną i posiada doświadczenie w cateringu dietetycznym. Nad wszystkim czuwa także dietetyczka Justyna Mizera. Za logistyką stoi Łukasz Strzelczyk.

Diety do wyboru

Nowy catering dietetyczny oferuje sześć pakietów żywieniowych, w pięciu lub sześciu konfiguracjach kalorycznych. Można wybrać pięć lub trzy posiłki.

Z gruntu zdrowo

Autorska dieta Tadeusza Mullera, w której znajdziemy najświeższe plony od lokalnych rolników. Zapewniają składniki mineralne przeciwdziałające nadciśnieniu, antyoksydanty oraz flawonoidy. Unikamy w niej nasyconych tłuszczy i soli. Inspirowana azjatycką sztuką kulinarną. Pojawia się w opcji wege i vegan

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Super Sport

Ta opcja łączy maksymalną funkcjonalność z restauracyjnym smakiem. Twórcy zadbali o proporcje białka i węglowodanów, aby zapewnić pełnię siły w trakcie treningów i wspomóc regenerację podczas odpoczynku. Dostępna w wersji meat & fish lub wege+.

Low IG – High Energy

Dietę dedykowana osobom kontrolującym poziom insuliny oraz tym, które chcą wyciągnąć z jedzenia maksimum zdrowej energii, aby pokonać senność i zmęczenie. Program Low IG – High Energy łączy pełną funkcjonalność dla diabetyków i osób insulinoopornych. Program dostępny w opcjach wege+, wege lub meat & fish.

Hedonist

Jak mówią twórcy, trudno nazwać ten program dietą, bo nie ma w nim ani grama wyrzeczeń. To czysta przyjemność i pełnia smaku, koloru, a przede wszystkim zdrowia. Powstała z myślą o hedonistach, pasjonatach jedzenia oraz kulinarnych podróży. Można ją zamówić w wersji wege+ lub meat & fish.

Vit-All

Dieta Śródziemnomorska to według ekspertów najzdrowsza dieta na świecie, a jednocześnie dziedzictwo kulinarne wpisane na listę UNESCO. Podstawą programu jest sezonowość warzyw i owoców, świeże zioła, nisko przetworzone zboża oraz ryby.

Jesteśmy wszyscy bardzo zaangażowani w Dietę z liścia. Daję temu projektowi pełne zaangażowanie, codziennie jesteśmy w kuchni, wszystkiego doglądamy osobiście, co odróżnia nas od innych cateringów. Nadal chce tworzyć nowe koncepty, ale w innej formie działania, ponieważ catering jest teraz dla mnie priorytetem – dodaje Tadeusz Muller.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.01.2022
Aktualizacja: 11.01.2022