Jerzy Sobieniak otworzył restaurację w Grzybowska Park

Udostępnij artykuł
Najnowszy koncept warszawskiego szefa kuchni i restauratora jest zlokalizowany w budynku biurowym Grzybowska Park w Warszawie. Umowę najmu w tej lokalizacji przedłużyło również Green Caffe Nero. W miejscu restauracji Casa Pablo pojawił się Tapas Gastrobar.

Jerzy Sobieniak to szef kuchni i jeden z prowadzących popularnego programu telewizyjnego „m jak mięso”. Jest właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło. Wydał książkę kulinarną o kuchni ulicznej „Street food – głód ulicy”. Jego nowa restauracja przy ul. Grzybowskiej 5A nosi nazwę Deska i Kreska. Kulisy tworzenia restauracji w budynku Grzybowska Park przedstawione zostały w programie „Wielkie otwarcie” emitowanym na antenie Kuchnia+.

Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to zatem śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia nas i skosztowania naszych kulinarnych propozycji – mówi Jerzy Sobieniak, właściciel restauracji Deska i Kreska.

Popularnym miejscem spotkań towarzyskich w budynku Grzybowska Park jest kawiarnia Green Caffe Nero. Nowych walorów kulinarnych dostarczy restauracja Tapas Gastrobar, w której można spożyć posiłek również na świeżym powietrzu, w zewnętrznym namiocie zlokalizowanym w należącym do kompleksu biurowego ogrodzie. Również Deska i Kreska dysponuje ogródkiem ze stolikami od strony ulicy Grzybowskiej.

Budynek Grzybowska Park znajduje się przy ul. Grzybowskiej 5A w Warszawie, 500 metrów od stacji Świętokrzyska. Pod koniec 2020 r. w obiekcie zakończyły się prace modernizacyjne, w ramach których odmienione zostało lobby recepcyjne, tereny wokół budynku oraz powierzchnie wspólne dla najemców.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.06.2021
Aktualizacja: 01.06.2021