Julius Meinl w Szczecinie i okolicach

Udostępnij artykuł

Julius Meinl to przede wszystkim pasja do kawy. Palarnia, która jest sercem firmy, produkty, które są jak dzieci, jednak największą wartością firmy są i zawsze byli ludzie! To rodzinna firma nie tylko dlatego, że pracuje w niej piąte pokolenie Meinl. Również wiele rodzin, z których kolejne pokolenia są jej pracownikami. To w dzisiejszych czasach prawdziwy ewenement.

W Polsce jej największym regionem jest region centralny. To tłumaczy jej główną siedzibę w okolicach Warszawy i bardzo prężny dział handlowy oraz niezastąpiony podczas usterek własny dział serwisowy. Takie wsparcie techniczne  jest warte podkreślenia i ma ogromne znaczenie, więc pamiętajcie o tym wybierając kawowego partnera.

Ale dziś chcemy powiedzieć o regionie bardziej turystycznym województwie zachodniopomorskim: JULIUS MEINL ZACHÓD.

W tym regionie firmę reprezentuje wieloletni i wszechstronny partner: Piotr Dziumienko www.serwis.cafe. Jest w branży kawowej od 2004 roku. Swoją przygodę rozpoczął od serwisu ekspresów, a potem poszerzył ją o sprzedaż kawy i herbaty. To właśnie w 2018 roku w Szczecinie powstała jedna z pierwszych kawiarni Julius Meinl w kraju. Wraz ze strefą serwisową, sklepem oraz salą szkoleniową.

Dziś zachodniopomorski przedstawiciel dysponuje kadrą techników z wieloletnim doświadczeniem zdobywanym między innymi u największego producenta ekspresów La Cimbali. Autoryzowany serwis  naprawi najbardziej znane i najczęściej używane ekspresy kolbowe, młynki do kawy oraz ekspresy automatyczne.

Wspólne doświadczenie, pasja oraz zaangażowanie zaowocowały obecnością marki Julius Meinl w najbardziej prestiżowych lokalizacjach tego regionu. Zdecydowanie króluje w regionie kawa Julius Meinl Crema Espresso Italiano lub Cafe Expert Espresso Spezial oraz najpopularniejszy smak herbaty to Bio Assam South India czyli tradycyjne, sprawdzone produkty dla wymagających gości.

Kawę Julius Meinl można znaleźć nie tylko w Szczecinie ale również w miejscowościach nadmorskich i na obrzeżach: Bananowa Szklarnia, Lodziarnie Fresh Gelato, Rondo Ristorante, Boho Restaurant, Browar Folga, Oceanarium Międzyzdroje. Polecamy, zapraszamy!

Ta historia jest dobrym przykładem jak można wspólnie wyznaczać cele, realizować je oraz jako partnerzy B2B wykorzystać wspólny ogromny potencjał. Życzymy kolejnych sukcesów!

Jeśli ta historia zainspirowała Cię i Ty również chciałbyś rozpocząć współpracę z międzynarodowym dostawcą kawy lub zostać jej przedstawicielem w innym regionie napisz: horeca@meinlcoffee.pl.

Tekst powstał we współpracy z Julius Meinl.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.07.2022
Aktualizacja: 11.01.2023