KFC z tacos w menu

Udostępnij artykuł
Najmodniejsze danie, które zawładnęło podniebieniami obu Ameryk, dotarło także do Polski. Tacos jest dostępne w KFC, w ofercie California Summer.

Egzotyczne kuchnie, nietypowe składniki, wyszukane smaki – coraz chętniej sięgamy po nie,  niezależnie od tego czy gotujemy w domu, czy jemy na mieście. Teraz, dzięki KFC goście restauracji mogą oddać się chwili zapomnienia i wyruszyć w podróż pełną smaków do słonecznej Kalifornii i delektować się tacos.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO RESTAURATORÓW
> link do aktualnego numeru <

Moda na łódeczki z tortilli z przeróżnymi nadzieniami, przywędrowała do Polski z Kalifornii, gdzie mieszają się wszystkie kuchnie świata. Dzięki temu, właśnie tam rodzą się najważniejsze trendy kulinarne. Nie bez powodu to amerykańscy kucharze, krytycy kulinarni i fani gotowania decydują o tym, co będzie hitem w gastronomii w kolejnych sezonach.

Jednym z zauważalnych trendów jest tzw. „gorączka taco”. Kalifornia wręcz „pęka” od nowych miejsc, z najlepszymi tacos. Jest to również mocno widoczne na Instagramie, na którym użytkownicy zamieszczają miliony zdjęć z ulubionym egzotycznym daniem. Popularność tej potrawy potwierdziło także BBC Good Food Magazine, w którym tacos zostało okrzyknięte najmodniejszą przekąską
w 2018 roku.

Tacosy dotarły także do Polski. Teraz, dzięki ofercie California Summer możemy delektować się smakiem taco z filetem z kurczaka w delikatnej panierce KFC w dwóch super smakach – ostrym oraz łagodnym. Jego wyszukany smak niezaprzeczalnie pobudza wszystkie zmysły dzięki aromatycznym przyprawom, a następnie łagodzi poprzez maślane awokado, soczyste i pachnące latem pomidory. Dodatkowo, w wersji łagodnej znajdziemy m.in. ciągnący się ser, kremowy sos śmietanowy i chrupiącą sałatę. Z kolei ostra wersja taco to pyszny ser cheddar oraz chrupiące krążki czerwonej cebuli. Całość dopełnia wyśmienity spicy sauce i przyprawa pico di gallo, która nadaje potrawie niepowtarzalnej wyrazistości.

Ponadto, w ofercie znajduje się znany już dobrze szerokiej publiczności California Zinger z nachos, sosem guacamole, soczystym kurczakiem, otulony kruchą sałatą i dojrzałymi pomidorami. Do menu powrócił także California Twister, który dzięki guacamole i chrupiącym, paprykowym nachos przeniesie każdego fana tego dania na słoneczne plaże Kalifornii.

Jednocześnie w letniej ofercie można znaleźć wyjątkowy deser – gęsty i kremowy Shake Deluxe Mango, który sprawia, że każdy Gość KFC poczuje świeży powiew lata po przekroczeniu progu restauracji.

Limitowane menu California Summer dostępne jest we wszystkich restauracjach KFC w całej Polsce. W skład oferty wchodzą tacos w dwóch smakach, California Zinger, California Twister, Summer Salad oraz Shake Deluxe Mango.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 14.08.2018
Aktualizacja: 14.08.2018