Kolejna Fabryka Pizzy w portfelu Sfinksa

Udostępnij artykuł
Do portfolio właściciela sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, dołączyła kolejna restauracja Fabryki Pizzy. Lokal mieści się w Piasecznie przy ul. Energetycznej 9 i jest prowadzony w modelu operatorskim. Jest to już szósta restauracja tej marki działająca w ramach Sfinksa. Włączenie jej do sieci to efekt przejęcia lokalu od franczyzobiorców. 

W restauracji Fabryka Pizzy na blisko 165 mkw. powierzchni do dyspozycji klientów są dwie sale. Jedna z nich mieści się na parterze, druga zaś na antresoli na piętrze, gdzie można organizować duże spotkania grupowe. Przy stolikach dla klientów przygotowano ok. 50 miejsc. W sezonie letnim przy restauracji działa również ogródek, który pomieści 30 osób, a docelowo ma być powiększony. W lokalu nie brakuje również udogodnień dla rodzin z dziećmi – dla najmłodszych gości urządzono kolorowy kącik z zabawkami i przygotowano krzesełka do karmienia. Ściany Fabryki Pizzy w Piasecznie ozdabiają stare, biało-czarne, włoskie gazety, które dodają wnętrzu oryginalnego wyrazu. Przyjemny klimat restauracji podkreślają też drewniane elementy wystroju, jak stoły i krzesła oraz półki z winami.

– Fabryka Pizzy działała w Piasecznie od kilku lat i na dobre wpisała się w kulinarny krajobraz tego miasta. Nie chcieliśmy tego zmieniać, dlatego zdecydowaliśmy się przejąć lokal od poprzednich franczyzobiorców i rozwijać go w ramach naszej sieci. Będziemy nadal serwować znane i lubiane przez mieszkańców Piaseczna włoskie specjały. W planach mamy też odświeżenie restauracji, by dostosować wystrój do najnowszych standardów sieci, aby goście przy smacznym jedzeniu mogli jeszcze przyjemniej spędzać u nas czas – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO RESTAURATORÓW
> link do aktualnego numeru <

Menu Fabryki Pizzy obejmuje dania kuchni włoskiej, również w wersji wegetariańskiej czy light. Oprócz pizzy, serwowanej również na razowym cieście, goście znajdą różnego rodzaju makarony, gnocchi i risotto. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli gorące buły pizzowe podawane z różnymi dodatkami.

Restauracja jest otwarta od poniedziałku do niedzieli w godzinach 12:00-22:00. W lokalu działa usługa delivery.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 01.08.2018
Aktualizacja: 01.08.2018