Kolejna śródziemnomorska restauracja w Warszawie

Udostępnij artykuł

Miejsce jest reklamowane przez właścicieli jako idealne na romantyczną kolację lub przyjacielskie spotkania przy winie. Wystrój jest nowoczesny – sala z fototapetą w tle, skórzanymi krzesłami i zielonymi dodatkami nawiązującymi do nazwy.

W jadłospisie gości: dziesięć przystawek, sześć sałatek, po osiem dań głównych i potraw z ryb i owoców morza, kilka rodzajów makaronów oraz osobne lunch-menu (codziennie inne). Wśród dań znajdują się m.in.: zupa z ryb morskich za 20 zł, czarne spaghettini z krewetkami (32 zł), sernik "The Mint" (15 zł).

Restauracja specjalizuje się w daniach na wynos (zamówienia można składać przez internet), cateringu oraz organizacji niewielkich imprez okolicznościowych. W lokalu działa klimatyzacja oraz Wi-Fi. Istnieje możliwość zapłaty kartą.

Zeszłoroczne badania GfK Polonia pokazują, że lokale serwujące dania kuchni włoskiej to około 10 proc. polskiego rynku restauracji (podczas gdyż liderami są placówki podające tradycyjne polskie potrawy – ponad 50 proc.). Znawcy rynku twierdzą, że na polskim rynku jest jeszcze dużo wolnej przestrzeni dla restauracji serwujących dania kuchni śródziemnomorskiej. Przypomnijmy, że portal Sybil.pl szacuje, że restauracje kuchni śródziemnomorskiej są najczęściej poszukiwanymi lokalami gastronomicznymi przez użytkowników tego serwisu.