Kolejny punkt sieci Staropolska

Udostępnij artykuł
Nowa cukiernio-piekarnia została otwarta pod koniec lipca w Toruniu, przy ul. Głowackiego 2/7a. To już 40. lokal marki w województwie kujawsko-pomorskim.

Nowy punkt w Toruniu zaprasza gości od poniedziałku do piątku od godziny 6:00-18:00, w soboty od 7:00-18:00 oraz w niedziele od 9:00-15:00. Oferuje pieczywo, ciasta, gorące wypieki, lody, kanapki i kawę.

Sieć Staropolska działa na rynku od 1997 roku, od 2011 zajmuje się także piekarnictwem. Chleb jest wyrabiany ręcznie i powstaje na bazie naturalnego zakwasu. Oferta jest bardzo zróżnicowana. Obejmuje chleby pszenne i gatunkowe oraz bułki. Świeże pieczywo dostarczane jest do sklepów specjalistycznym transportem, nawet trzy razy dziennie. Oprócz tradycyjnych wyrobów cukierniczych i piekarniczych, Staropolska proponuje także swoim klientom dania z restauracji, która mieści się w Bydgoszczy przy ul. Gdańskiej 29.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

W menu Staropolskiej znajdują się ciasta, m.in. sernik, placek czekoladowy, jabłecznik czy kostka alpejska. Lokale oferują także torty okolicznościowe, baby, a także babeczki z owocami, pączki i drobne ciasteczka.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.08.2018
Aktualizacja: 16.08.2018