Komunikat ZP HoReCa w związku z obecnością koronawirusa

Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu wystosował oświadczenie, w którym informuje, że będzie interweniować w administracji publicznej w sprawie branży gastronomicznej.

W oficjalnym komunikacie czytamy: Obecność koronawirusa SARS-CoV-2 w Polsce stawia także branże gastronomiczną w wyjątkowej sytuacji. Wymaga ona rozważnych działań z myślą o konsumentach i stabilności biznesu. ZP HoReCa bazując na europejskich doświadczeniach pracuje nad pakietem realnych rozwiązań ukierunkowanych na bezpieczeństwo klientów i utrzymanie płynności finansowej przedsiębiorstw. Horyzont wdrożenia tych rozwiązań zostanie omówiony z partnerami z administracji publicznej.

Przypominamy, o możliwości wsparcia branży gastronomicznej poprzez podpisania petycji do Premiera.

>>> PETYCJA DO PREMIERA <<<
prosimy kliknąć, aby podpisać

Nas, restauratorów są tysiące. Codziennie karmimy i dostarczamy wspomnień milionom Polaków. Jesteśmy rozproszeni i pomijani. Rząd wspiera branżę turystyczną i eventową pomijając nas – mówi Norbert Redkie, Founder, CEO & non-executive Head Chef; Grupa Warszawa. – Bez zastosowania specjalnych narzędzi, którymi dysponują jedynie władze państwowe, branża gastronomiczna stoi na krawędzi upadku. Dla większości przedsiębiorców z branży gastronomicznej wzrost liczby zarażonych (a nawet jedynie przedłużający się stan niepewności) stanowi realne ryzyko zaprzestania działalności i upadłości. Konsekwencją tego stanu rzeczy będą masowe zwolnienia pracowników branży – apeluje Redkie.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.