Kawa każdego dnia, o każdej porze dnia i w każdym miejscu. W obecnym czasie to już standard. Każdy kto polubił ten napój w kawiarni, zaparzony przez dobrego baristę, chciałby mieć tak samo dobrą kawę w sobotni poranek oraz dzielić się z najbliższymi jej smakiem i aromatem.
Polacy zakochali się w kawie, chętnie poznają jej rodzaje, mieszanki, sposoby parzenia. Z wakacji i podróży służbowych w różnych zakątkach świata przywożą ulubione kawy.
Ale ziarna kawy to nie wszystko. Aby
kawa miała smak wakacji, potrzebny jest dobry młynek
i odpowiedni ekspres, a także odrobina doświadczenia w jej parzeniu.
Koree wychodzi naprzeciw smakoszom kawy. Pomimo, że oferta firmy jest skierowana do branży HoReCa, to również indywidualne osoby znajdą tutaj coś dla siebie. A jeśli potem postanowią otworzyć małą kawiarnię, to też będą mieli już od czego zacząć.
Firma Koree ma w swojej ofercie najlepsze urządzenia do kawy, takich marek jak: La Marzocco, Thermoplan i inne.
Do domu polecamy ekspresy z oferty La Marzocco
Grupa inżynierów La Marzocco postawiła sobie za cel skonstruowanie ekspresu przeznaczonego do domu lub do mniejszych punktów gastronomicznych. Takiego, który będzie zawierał najbardziej zaawansowaną technologię, znaną z innych modeli ekspresów tej firmy. Tak powstał ekspres GS/3. Warto wspomnieć, że nawet w tym małym ekspresie zastosowano system preheating, grupę saturowaną, kontrolę temperatury PID, technologię dwóch bojlerów i cyfrowy wyświetlacz, a także ma możliwość podgrzewania filiżanek.
A teraz wyjaśnijmy te techniczne określenia:
– system preheating – to system wstępnego podgrzewania wody; zanim woda trafi do coffeeboilera, jest już ogrzana, a to umożliwia zachowanie stałych parametrów wody do zaparzania kawy;
– grupa saturowana – jest to konstrukcja zapewniająca bezpośrednie połączenie grupy z bojlerem, dzięki czemu droga wody do kolby z kawą jest możliwie najkrótsza co pozwala nam uniknąć zmian temperatury wody;
– kontrola temperatury PID – to elektroniczny system, który zapewnia stabilną temperaturę wody w coffeeboilerze (+/- 0,5ᵒC);
– technologia dwóch bojlerów – zastosowano dwa oddzielne bojlery: para z jednego z nich przeznaczona jest do spieniania mleka, a drugi jest wyłącznie na potrzeby ekstrakcji kawy. Zapewnia to idealne, powtarzalne warunki parzenia;
– dysza „cool touch” – sprawia, że barista nie oparzy się dotykając dyszy do spieniania mleka;
– możliwość zaprogramowania pre-infuzji – jest to wstępne namoczenie zmielonej kawy, na chwilę przed dodaniem właściwej, większej ilości wody. Ma to spowodować wniknięcie wody w strukturę drobinek ziarna, co zapewni potem ich bardziej równomierną ekstrakcję;
| cyfrowy wyświetlacz pozwoli na doskonałą komunikację z ekspresem. Ułatwi zaprogramowanie parametrów dla uzyskania pożądanej jakości kawy i jej objętości. Umożliwia zaprogramowanie temperatury wody w obu bojlerach, automatyczne włączanie i wyłączanie ekspresu. Można też wybrać pożądany język, a nawet wpisać numer telefonu do serwisu.
Ekspres GS/3 można podłączyć do instalacji wodno-kanalizacyjnej, ale działa też doskonale jako urządzenie zasilane ze zbiornika na wodę, w który jest wyposażony .
Firma Koree poleca ekspresy do kawy GS/3 La Marzocco zarówno do małych restauracji, hoteli, kawiarni jak również dla entuzjastów doskonałego domowego espresso. Zaletą współpracy
z firmą jest możliwość skorzystania z profesjonalnego szkolenia z zakresu parzenia kawy, a także z serwisu, który jest dostępny na terenie całej Polski. Zapraszam do zapoznania się z pełną ofertą firmy na stronie www.koree.pl.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.