Kraków: Al dente by Makarun Premium w Nowych Czyżynach

Udostępnij artykuł
Centrum handlowe rozwija ofertę. Nowym najemcą krakowskiego obiektu została rzemieślnicza Gruzińska Piekarnia № 1. Do otwarcia przygotowuje się także Al dente by Makarun Premium.

Nowe Czyżyny to już kolejna lokalizacja Gruzińskiej Piekarni № 1 w Krakowie. Co oznacza, że nowy najemca dostrzegł nasz potencjał na lokalnym rynku oraz atuty cieszącego się w Polsce coraz większą popularnością formatu convenience mówi Karolina Nitowska, leasing manager Newbridge Poland.

W ofercie piekarni klienci będą mogli znaleźć szeroki wybór tradycyjnego gruzińskiego i polskiego pieczywa. Także różne wersje Chaczapuri, czyli najbardziej charakterystycznego dla kuchni gruzińskiej zapiekanego placka z serem. Pojawi się również Kubdari, potrawa z zapiekanego ciasta drożdżowego wypełnionego farszem mięsnym. Na fanów słodkości czekać będą z kolei ciasta, ciastka i słodkie bułki.

W lokalu będzie można także spróbować gruzińskich lemoniad z dodatkami np. estragonu, cytryny, winogron lub gruszki. Także wody mineralnej pochodzenia wulkanicznego.

Kuchnia gruzińska cieszy się coraz większą popularnością wśród Polaków, w tym także krakowian. Teraz dzięki nowemu najemcy również mieszkańcy Nowej Huty będą mogli poznać kultowe gruzińskie specjały i wypieki, z których wiele wpisuje się w ideę wciąż popularnego street foodu – wyjaśnia Karolina Nitowska.

Gruzińska piekarnia to nie jedyny najemca, który zdecydował się w ostatnim czasie na inwestycję w lokal w krakowskim obiekcie. W maju gastronomiczny w Nowych Czyżynach pojawiał się również Hindus Indian Food. To lokalna marka z Krakowa, której food truck funkcjonuje przy wejściu do centrum.

Ale dente by Makarun Premium

Niebawem w obiekcie zadebiutuje również restauracja nowej marki należącej do popularnej sieci Makarun. W menu restauracji będzie można znaleźć szeroki wybór makaronów z sosami m.in. carbonara, pommodoro con pollo, curry czy szpinakowym.

Al Dente by Makarun Premium poszerzy ofertę gastronomiczną Centrum Nowe Czyżyny. Format, który w  Czyżynach pojawi się w odsłonie Premium, to jeden z najciekawszych konceptów gastronomicznych na rynku, który dynamicznie rozwija się w ostatnich latach. Marka lokuje się w najlepszych centrach handlowych w całej Polsce. Ma również restauracje w USA i w Dubajuinformuje Izabela Domaradzka, dyrektor działu marketingu Gastromall Group.

Otwarcie lokalu Al Dente by Makarun Premium planowane jest na przełom lipca i sierpnia 2021 roku. Jak podkreśla przedstawicielka inwestora, trzy nowe marki dopełnią ofertę gastronomiczną centrum oraz sprawią, że będzie jeszcze bardziej atrakcyjna dla odwiedzających.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.07.2021
Aktualizacja: 07.07.2021