Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Udostępnij artykuł

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych Kucharz Doskonały, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była kuchnia włoska, która pozwoliła uczestnikom na odkrycie bogactwa smaków i tradycji tego kulinarnego dziedzictwa. Hala Selgros w Piasecznie, w której znajduje się Instytut Kulinarny Transgourmet zadbała o dostawę produktów niezbędnych do przeprowadzenia konkursu.

Doskonały kucharz transgourmet selgros

Wydarzenie poprowadził Jakub Steuermark, a drużyny otrzymały wsparcie od znakomitych mentorów, w tym Ewy Zakrzewskiej, Martina Fitcha, Lidii Popiel, Klaudii Nieścior, Marty Wiśniewskiej, Jagny Niedzielskiej, Michała Rudasia, Jana Pirowskiego, Klaudii Carlos oraz Ronniego Ferrari. Ich doświadczenie i pasja do gotowania stanowiły inspirację dla uczestników.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Ostatecznie na podium uplasowały się zespoły:

  • I miejsce: drużyna Klaudii Carlos w składzie Alicja Breik, Cezary Gałązka
  • II miejsce: drużyna Jagny Niedzielskiej oraz Jana Pirowskiego w składzie Natalia Suchcicka, Ismael Afana
  • III miejsce: drużyna Lidii Popiel w składzie Olga Łagowska, Agnieszka Ciosek

Konkurs Kucharz Doskonały to nie tylko rywalizacja, ale także święto kreatywności, pasji i determinacji. To dowód na to, że każdy, niezależnie od wyzwań, ma szansę na osiągnięcie kulinarnego sukcesu. Firma Selgros wsparła to niezwykle wydarzenie, fundując produkty niezbędne do realizacji konkursu.

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

Honorowy patronat nad konkursem objął Marszałek Województwa Mazowieckiego, Adam Struzik, co podkreśla znaczenie i wagę tego wydarzenia w promowaniu umiejętności kulinarnych oraz integracji społecznej.

Instytut Kulinarny Transgourmet, w którym odbył się konkurs, to doskonałe miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju wydarzeń kulinarnych, konkursów, warsztatów oraz eventów związanych z gotowaniem. Jego profesjonalna przestrzeń i atmosfera sprzyjają rozwijaniu kulinarnych pasji oraz talentów, zarówno wśród amatorów, jak i zawodowców. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią tego wyjątkowego przedsięwzięcia, które pokazuje, że gotowanie łączy ludzi i daje radość.

O Transgourmet Foodservice

Transgourmet Foodservice to marka zaopatrująca klientów gastronomicznych za pomocą własnej nowoczesnej floty samochodów ciężarowych z nowoczesnego Centrum Logistyczno-Magazynowego zlokalizowanego w Ożarowie pod Warszawą i Gliwicach oraz sieci magazynów typu cross-dock w całej Polsce.

O Selgros

Selgros to ogólnopolska sieć samoobsługowych hal handlowych, oferująca najwyższą jakość i świeżość produktów oraz pełne zaopatrzenie pod jednym dachem dla osób prowadzących działalność gospodarczą, Klientów z branży HoReCa oraz indywidualnych. Wszechstronna oferta hal Selgros to jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Selgros posiada 20 hal handlowych w całej Polsce, zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Siedlcach, Warszawie (4 hale), Wrocławiu (także 2 hale) i Lubinie.

Transgourmet i Selgros to marki handlowe używane przez Transgourmet Polska. Spółka wchodzi w skład Transgourmet Holding AG, która należy do szwajcarskiej Grupy Coop z siedzibą w Bazylei.

Materiał powstał we współpracy z TransGourmet Selgros

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.