15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych Kucharz Doskonały, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była kuchnia włoska, która pozwoliła uczestnikom na odkrycie bogactwa smaków i tradycji tego kulinarnego dziedzictwa. Hala Selgros w Piasecznie, w której znajduje się Instytut Kulinarny Transgourmet zadbała o dostawę produktów niezbędnych do przeprowadzenia konkursu.
Wydarzenie poprowadził Jakub Steuermark, a drużyny otrzymały wsparcie od znakomitych mentorów, w tym Ewy Zakrzewskiej, Martina Fitcha, Lidii Popiel, Klaudii Nieścior, Marty Wiśniewskiej, Jagny Niedzielskiej, Michała Rudasia, Jana Pirowskiego, Klaudii Carlos oraz Ronniego Ferrari. Ich doświadczenie i pasja do gotowania stanowiły inspirację dla uczestników.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Ostatecznie na podium uplasowały się zespoły:
- I miejsce: drużyna Klaudii Carlos w składzie Alicja Breik, Cezary Gałązka
- II miejsce: drużyna Jagny Niedzielskiej oraz Jana Pirowskiego w składzie Natalia Suchcicka, Ismael Afana
- III miejsce: drużyna Lidii Popiel w składzie Olga Łagowska, Agnieszka Ciosek
Konkurs Kucharz Doskonały to nie tylko rywalizacja, ale także święto kreatywności, pasji i determinacji. To dowód na to, że każdy, niezależnie od wyzwań, ma szansę na osiągnięcie kulinarnego sukcesu. Firma Selgros wsparła to niezwykle wydarzenie, fundując produkty niezbędne do realizacji konkursu.
Honorowy patronat nad konkursem objął Marszałek Województwa Mazowieckiego, Adam Struzik, co podkreśla znaczenie i wagę tego wydarzenia w promowaniu umiejętności kulinarnych oraz integracji społecznej.
Instytut Kulinarny Transgourmet, w którym odbył się konkurs, to doskonałe miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju wydarzeń kulinarnych, konkursów, warsztatów oraz eventów związanych z gotowaniem. Jego profesjonalna przestrzeń i atmosfera sprzyjają rozwijaniu kulinarnych pasji oraz talentów, zarówno wśród amatorów, jak i zawodowców. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią tego wyjątkowego przedsięwzięcia, które pokazuje, że gotowanie łączy ludzi i daje radość.
O Transgourmet Foodservice
Transgourmet Foodservice to marka zaopatrująca klientów gastronomicznych za pomocą własnej nowoczesnej floty samochodów ciężarowych z nowoczesnego Centrum Logistyczno-Magazynowego zlokalizowanego w Ożarowie pod Warszawą i Gliwicach oraz sieci magazynów typu cross-dock w całej Polsce.
O Selgros
Selgros to ogólnopolska sieć samoobsługowych hal handlowych, oferująca najwyższą jakość i świeżość produktów oraz pełne zaopatrzenie pod jednym dachem dla osób prowadzących działalność gospodarczą, Klientów z branży HoReCa oraz indywidualnych. Wszechstronna oferta hal Selgros to jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Selgros posiada 20 hal handlowych w całej Polsce, zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Siedlcach, Warszawie (4 hale), Wrocławiu (także 2 hale) i Lubinie.
Transgourmet i Selgros to marki handlowe używane przez Transgourmet Polska. Spółka wchodzi w skład Transgourmet Holding AG, która należy do szwajcarskiej Grupy Coop z siedzibą w Bazylei.
Materiał powstał we współpracy z TransGourmet Selgros
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.