La Torre powiększy się o dwa lokale

Udostępnij artykuł

Strategia firmy oparta jest na rozwoju poprzez franczyzę. Umowa z licencjobiorcami jest podpisywana na 10 lat. Pełen koszt budowy restauracji to kwota 150-200 tysięcy złotych netto. Istnieje możliwość otworzenia pizzerii za 60-80 tys. zł netto. Firma oferuje pomoc w pozyskaniu kredytu. Franczyzobiorca powinien posiadać własny lub wynajęty lokal o powierzchni minimum 90 mkw.

– Według naszej opinii rynek pizzerii jest mocno nasycony. Bardzo dużo placówek rozwija swój biznes poprzez stworzenie modelu franczyzowego. Obecnie ten segment rynku gastronomicznego cały czas odczuwa jeszcze skutki kryzysu gospodarczego, mimo bardzo dobrych wyników makroekonomicznych polskiej gospodarki. Potencjalni klienci rzadziej niż w latach ubiegłych korzystają z możliwości zjedzenia posiłku w restauracji – mówi portalowi Horecanet.pl, Piotr Zientała, prezes zarządu Restpol Sp. z o.o.

Sieć La Torre rozwija się od 2006 roku. Aktualnie działa sześć pizzerii La Torre (Ursynów, Ursus, Bemowo, Wola, Żoliborz oraz Centrum). Lokale La Torre stawiają na sport – w pizzeriach zainstalowane są duże telewizory plazmowe z możliwością oglądania "na żywo" wszelkiego rodzaju imprez sportowych, rozgrywanych zarówno w Polsce jak i na świecie.

Opublikowano: 03.08.2010
Aktualizacja: 03.08.2010