World Class Cocktail Festival potrwa do 18 września

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Wydarzenie odbywa się w sześciu największych polskich miastach i potrwa do 18 września. Goście Festiwalu będą mogli odwiedzić ponad 100 topowych koktajlbarów i barów restauracyjnych. Za 35 zł mogą skosztować zestaw dwóch koktajli spod znaku World Class.

Jesteśmy ogromnie szczęśliwi z możliwości wspólnej celebracji największego święta koktajlowego w Polsce i jednego z największych na świecie – zaznacza Max Pollo, jeden z organizatorów Festiwalu. Piąta edycja ogólnopolskiego święta kultury koktajlowej to doskonała okazja do odkrywania klimatu nowych miejsc, poznania talentów najlepszych barmanów i degustacji koktajli przygotowywanych zgodnie z najnowszymi, światowymi trendami.

Wielki powrót światowych koktajli

Festiwal odbywa się w dniach 24 sierpnia – 18 września w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu i Szczecinie. Uczestniczące w nim koktajlbary i bary restauracyjne zapraszają do rezerwacji zestawu dwóch koktajli na bazie alkoholi z portfolio Diageo w promocyjnej cenie 35 zł (to w wielu przypadkach ponad 50 proc. zniżki). Mechanizm Festiwalu jest bardzo prosty – rezerwacje dostępne są na CocktailFestival.pl.

Naszym celem jest popularyzowanie w Polsce światowych trendów koktajlowych, a przede wszystkim świadomej konsumpcji, w której liczy się nie ilość, lecz jakość alkoholu i sposób jego podania. Bary i restauracje biorące udział w Festiwalu są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość: obsługi barmańskiej i kelnerskiej, wykorzystywanych składników czy mistrzowskiego poziomu menu wyjaśnia Max Pollo.

W Festiwalu biorą udział wyłącznie najlepsze, starannie wyselekcjonowane lokale w kraju. Wśród nich są znane i lubiane koktajlbary, a także nowe miejsca, które powstały na fali wyśmienicie rozwijającej się sceny barmańskiej, jak na przykład warszawskie Weles, Klar – Cocktail Bar, Backroom Bar, Moderne Artisanal, Mozaika, wrocławskie Rusty Rat, Rumbar, ORZO people – music – nature, poznańskie Tłok Bar, Może Gin Chill, L 33 Bistro&Bar, szczecińskie 17 Schodów, AMORE MIO, Bulwary Food&Drink, trójmiejskie JUNGLA Cocktails & Food, Flisak ’76, Winston Bar, krakowskie Lastriko, Alchemia, Arkady Cafe Cocktail Bar. W tegorocznej edycji za pośrednictwem strony CocktailFestival.pl goście rezerwować będą zestawy dwóch koktajli w festiwalowej cenie 35 zł.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.08.2022
Aktualizacja: 29.08.2022